vineri, iulie 19, 2024
ȘTIRIVata minerală bazaltică: de ce reprezintă o alegere avantajoasă?

Vata minerală bazaltică: de ce reprezintă o alegere avantajoasă?

Vata bazaltică se distinge prin multitudinea de beneficii pe care le oferă, de la gradul ridicat de izolare termică și acustică la durabilitate, rezistență la foc și sustenabilitate. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să investești în termoizolații realizate din acest material!

Economisești energie termică

Dacă te preocupă îmbunătățirea confortului termic din locuință și reducerea facturilor pentru încălzire, termoizolează fațada, mansarda sau podul și alte zone cu pierderi însemnate de căldură cu vată bazaltică rockwool! Acest material are un coeficient de conductivitate termică între 0.035 și 0.037 W/mk.

Cu cât acest coeficient are valori mai mici, cu atât va fi mai bună capacitatea vatei bazaltice de a împiedica pierderile de căldură din locuință. Totodată, pentru a spori gradul de termoizolare, optează pentru o grosime cât mai mare a plăcii de vată!

Îmbunătățești izolația fonică

Indiferent dacă este vorba despre o locuință, un complex rezidențial sau o clădire de birouri, vata bazaltică este o alegere inteligentă. Datorită densității ridicate și rezistenței la fluxul de aer, acest material absoarbe sunetele și atenuează zgomotele.

Izolarea pereților și acoperișului cu vată bazaltică acustică reduce într-un mod semnificativ vibrațiile, zgomotul trenurilor, avioanelor și traficului intens, precum și forfota urbană și poluarea fonică produsă de vecini.

Susții economia circulară

Vata minerală este un material natural și sustenabil, obținut din rocă ce se găsește din abundență în mediu. Mai mult decât atât, se poate recicla. Când o clădire termoizolată cu acest tip de produs se demolează sau se renovează, plăcile de vată pot fi reintroduse în ciclul de producție, ceea ce reduce nivelul de deșeuri din construcții.

Prin utilizarea vatei bazaltice în proiectele de izolare, reduci amprenta de carbon a clădirii. În același timp, contribui la crearea unui mediu sănătos de locuit sau de lucru și la durabilitatea construcției: umiditatea din interior este eliminată mai ușor și se previne formarea igrasiei și mucegaiului, precum și deteriorarea finisajelor și structurilor de rezistență.

Obții un termosistem robust

Dacă alegi un tip de vată bazaltică de calitate superioară, beneficiezi de un termosistem care își păstrează structura robustă chiar și în condiții de fluctuație a temperaturii și a umidității! Totodată, materialul nu este afectat de dăunători, datorită aditivilor speciali. Atenție! Evită produsele care au în compoziție formaldehidă!

Durata lungă de utilizare este un alt motiv pentru care vata bazaltică reprezintă o alegere avantajoasă. Durabilitatea mai mare decât a altor materiale utilizate în izolații termice face ca acest produs să fie o investiție inteligentă pe termen lung.

Beneficiezi de o izolație termică rezistentă la foc

Spre deosebire de polistiren, vata bazaltică este cunoscută și apreciată pentru rezistența la ardere și pentru prevenirea extinderii incendiilor. Materialul este clasificat A1 conform normelor europene, ce reprezintă cea mai bună clasă de reacție la foc.

Vata bazaltică este incombustibilă și, în cazul unui incendiu, nu întreține arderea și nu emite fum sau gaze toxice. Prin alegerea acestui material pentru izolarea termică și acustică, construiești o clădire cu o rezistență mai mare la foc.

Vata minerală bazaltică reprezintă o alegere inteligentă pentru persoanele preocupate de economia de energie, confortul fonic și sustenabilitate. Aceasta nu oferă doar o izolație termică și acustică eficientă, ci și o protecție semnificativă împotriva focului. În plus, prin utilizarea sa susții economia circulară și contribui la un viitor mai verde!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE