miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEVasile Bănescu: UE nu poate impune României recunoașterea căsătoriilor între persoane de...

Vasile Bănescu: UE nu poate impune României recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex

O rezoluție a Parlamentului European arată că familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte familii ale unei comunități.

Potrivit PE, Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu afirmă că Uniunea Europeană nu poate impune statelor membre recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au și e firesc să aibă o absolut totală independență de legiferare.

Așadar nu se poate (im)pune problema recunoașterii obligatorii a așa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcție politică democratică, nu totalitară”, a spus Vasile Bănescu.

Căsătoria este doar uniunea între o femeie și un bărbat, a adăugat el.

„Poziția Bisericilor creștine, dar și a celorlalte culte religioase din România față de căsătorie (instituție civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat și o femeie) este poziția firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăți sănătoase din trecut, prezent și viitor”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În iunie 2018, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a pronunțat o decizie prin care sublinia că statele membre ale Uniunii Europene nu pot împiedica libertatea de ședere a unui cetățean al Uniunii prin refuzul de a acorda soțului său de același sex, cetățean al unei țări non-UE, un drept de ședere derivat pe teritoriul lor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Decizia se referea la cazul în care erau implicați cetățeanul român Relu Adrian Coman și partenerul său de același sex, cetățeanul american Robert Clabourn Hamilton. Ei au dat în judecată România pentru că nu le-a recunoscut căsătoria oficiată la Bruxelles înainte cu opt ani.

Cei doi au cerut recunoașterea căsătoriei lor pentru ca americanul să primească drept de reședință în România, potrivit 3puncte.ro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Cei doi bulangii, Relu Adrian Coman și partenerul său de același sex, cetățeanul american Robert Clabourn Hamilton sa plece la Bruxelles.

  2. Nu poti impune legile tale altei tari, cel mai bine se vede in justitie unde desi condamnat in Romaia alte tati nu recunosc judecata ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate