ACTUALITATEJurnalistul Răzvan Dumitrescu: Dacă astăzi ar fi fost în vigoare vechea...

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu: Dacă astăzi ar fi fost în vigoare vechea definiție a PANDEMIEI și vechea definiție a imunității de turmă, am mai fi avut ceea ce avem și vedem acum?

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu (Antena 3) se întreabă, într-un editorial, de ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a schimbat definițiile pandemiei și ale imunității de turmă.

El spune că OMS a schimbat definiția „pandemiei” în 2011, astfel încât „chiar și o simplă răceală cu mare răspândire poate fi declarată PANDEMIE”.

„Intre ianuarie 2003 si iulie 2008, pe site-ul OMS definiția PANDEMIEI era următoarea:
O pandemie de gripă are loc când apare un nou virus gripal împotriva căruia populația nu are imunitate, și care rezultă în câteva epidemii simultane pe tot globul, cu un număr enorm de morți și de bolnavi. Când are loc o schimbare majoră într-una sau în ambele proteine de pe suprafața virușilor, nimeni nu va avea imunitate parțială sau totală împotriva infecției pentru că este un virus complet nou. Dacă acest nou virus are și capacitatea de a se răspândi de la om la om, atunci o pandemie va avea loc.
In 2011 găsim deja altă definiție, schimbata in punctele esențiale:
Pandemia este definită ca „o epidemie care apare la nivel mondial sau într-o zonă foarte largă, care traversează granițele internaționale și care afectează de obicei un număr mare de oameni”
A dispărut condiția aceea cu numărul de victime! Pe vechea definiție boala trebuia sa fie catastrofala pentru a căpăta denumirea de PANDEMIE. Pe noua definiție, orice, chiar si o simpla răceala cu mare răspândire poate fi declarata PANDEMIE”, a scris ziaristul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El continuă afirmând că OMS a schimbat și definiția imunității de turmă.

„O altă definiție importantă a fost schimbată din mers de OMS. Este vorba despre imunitatea colectivă ( de turma!) .
Iunie 2020: ”Imunitatea de turmă este protecția indirectă la o boală infecțioasă care se produce când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie dobândește imunitate naturală în urma infectării”
Octombrie 2020: ”Imunitatea de turmă, cunoscută și ca ”imunitatea populației” este un concept folosit pentru vaccinare; populația poate fi protejată împotriva unui anumit virus când un anumit procent este vaccinat”.
Cu alte cuvinte, potrivit noii definiții, doar vaccinarea da acest tip de imunitate, nu si trecerea prin boală!!!
Si acum o mică întrebare! Daca astăzi ar fi fost in vigoare vechea definiție a PANDEMIEI si vechea definiție a imunității de turma, am mai fi avut ceea ce avem si vedem acum?”, încheie jurnalistul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate