ACTUALITATELegătura dintre FTX și Partidul Democrat. Cum au finanțat criptomonedele lui Sam...

Legătura dintre FTX și Partidul Democrat. Cum au finanțat criptomonedele lui Sam Bankman-Fried carantinele. FTX era platforma favorită a guvernului Ucrainei

Într-o serie de texte și tweet-uri revelatoare, Sam Bankman-Fried, actualmente discreditatul CEO  al FTX, platforma de tranzacționare de cryptomonede, aflată cândva în culmea gloriei, dar astăzi falită, spune, referindu-se la imaginea lui de binefăcător că este „ Un joc stupid, prin care noi, occidentalii woke, debităm tot felul de platitudini, așa că toată lumea ne place.”

Foarte interesant. Sam Bankman-Fried s-a ocupat atent de tot scenariul acestui joc: se declară un vegan îngrijorat de schimbările climatice, sprijină orice fel de justiție (rasială, socială, ecologică), în afară de cea care îl vânează, donează cu nemiluita milioane de dolari unor organizații caritabile respectabile, de Stânga. În același timp, plătește bani grei, ca să deschidă uși și să cumpere protecție guvernamentală, suficient cât să facă din compania lui dubioasă vedeta orașului.

În toată această combinație intră și așa numita Planificare Pandemică. Știm deja ce înseamnă asta: înseamnă să nu mai ai dreptul să îți trăiești viața așa cum dorești, pentru că lumea este bântuită de niște viruși haini. Oricât de bizar ar părea, din motive încă neelucidate complet, favorizarea lockdown-urilor, a măștilor și a pașapoartelor de vaccinare a devenit parte din ghiveciul ideologic al adepților mișcării woke. Și este foarte ciudat, deoarece s-a dovedit în nenumărate rânduri că restricțiile COVID fac rău mai ales grupurilor de a căror soartă Ideologia Woke pretinde că este profund îngrijorată. Aici intră inclusiv drepturile animalelor: cine poate uita masacrarea nurcilor, în Danemarca, în 2020?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor

Și este adevărat: masca devine simbolul cetățeanului responsabil, la fel ca și vaccinarea, veganismul și crizele de isterie legate de schimbările climatice. Nimic din toate acestea nu are însă vreo legătură cu știința, și nici cu realitatea. Este vorba doar de un simbolism tribal, adoptat în numele solidarității politice de grup. Iar FTX s-a dovedit foarte pricepută în acest sens, aruncând în stânga și în dreapta milioanele de dolari, pentru a-și dovedi loialitatea față de toate cauzele drepte, printre care și escrocheria cu Planificarea Pandemică. Pentru că, da, chiar au existat legături strânse între FTX și COVID, cultivate asiduu timp de doi ani de zile.

Haideți să vedem ce și cum au stat lucrurile: La începutul acestui an, New York Times a publicat cu mare tam-tam un studiu realizat de cercetători de la grupul TOGETHER, care arăta că Ivermectina nu este de nicun folos în tratarea infecției cu covid. O concluzie care, în mod normal, ar fi trebuit să pună punct dezbaterilor pe acest subiect. Studiul era finanțat de FTX. De ce oare?  De ce să fi fost o platformă de tranzacționare de criptomonede atât de interesată să denigreze medicamentele deja existente, care puteau fi folosite în tratamentul anti-COVID, și să determine în schimb guvernul și populația să utilizeze produse farmaceutice nou-brevetate, inclusiv unele ca Remdesivirul, care în realitate nu dădeau rezultate?

Oricum ar fi, studiul și concluziile lui s-au dovedit a fi false. David Henderson și Charles Hooper au subliniat între altele un fapt foarte interesant: „Unii dintre cercetătorii implicați în studiul TOGETHER au prestat servicii contra cost pentru Pfizer, Merck, Regeneron și AstraZeneca, toate acestea fiind companii implicate în dezvoltarea de tratamente și vaccinuri anti-COVID-19,  la concurență cu Ivermectina.”

Din anumite motive, Bankman-Fried a știut că i se sugera să combată medicamentele existente, folosite în tratamentul anti-covid, deși nu cunoștea absolut nimic despre acest subiect, dar a fost bucuros să finanțeze un studiu prost, doar ca să-l valideze, iar New York Times și-a jucat rolul în care a fost distribuit în toată această șaradă.

Era abia începutul. O investigație întreprinsă cu mare discreție de Washington Post a descoperit că Sam și fratele lui, Gabe, care conducea un ONG înființat peste noapte, având ca obiect de activitate COVID-ul, „au cheltuit cel puțin 70 de milioane de dolari , începând din octombrie 2021, pe proiecte de cercetare, donații de campanie și alte inițiative, cu scopul de a spori biosecuritatea și a preveni o viitoare pandemie”.

Citez din Washington Post:

„Undele de șoc ale prăbușirii FTX s-au propagat în lumea sănătății publice, în care numeroși lideri responsabili cu pregătirea confruntării cu pandemia au primit fonduri sau au solicitat donații.”

Cu alte cuvinte, „lumea sănătății publice” dorea să aibă mai multe șanse să poată să spună: „Dă-mi mai mulți bani, ca să bag și mai mulți oameni în lockdown”. Dar, vai, prăbușirea bursei de criptomonede FTX, care se pare că deține doar 0,001% din activele pe care pretindea că le are, face acest lucru imposibil.

Printre organizațiile cele mai afectate este Guarding Against Pandemic, grupul de lobby condus de Gabe, care a investit milioane de dolari în publicitate, pentru a sprijini efortul administrației Biden de a obține aprobare pentru o finanțare de 30 de miliarde de dolari. Conform Influence Watch:„Guarding Against Pandemic este un grup de stânga creat în 2020 cu scopul de a sprijini legislația care majorează investițiile guvernului în planurile de prevenire a pandemiilor.”

În realitate, lucrurile stau și mai rău, după cum notează Washington Post:

„Proiectele sprijinite de FTX mergeau de la 12 milioane de dolari, destinate promovării unui proiect de lege din California, având ca scop consolidarea programelor de sănătate publică și depistarea amenințărilor virale emergente (din lipsă de susținere,  măsura a fost amânată pentru 2024), la o donație de 11 milioane de dolari pentru campania de susținere a candidaturii (eșuate) la Congres a unui expert în biosecuritate, din Oregon, și chiar până la o subvenție de 150.000 de dolari, destinată să îl ajute pe Moncef Slaoui, consilier științific al operațiunii Warp Speed de dezvoltare a vaccinurilor, inițiativa administrației Trump, să își scrie memoriile.

„Conducătorii FTX Future Fund, o fundație desprinsă din FTX Future Fund, care a cheltuit peste 25 de milioane de dolari cu prevenirea riscurilor biologice, și-au anunțat joia trecută demisia, printr-o scrisoare deschisă, recunoscând că unele donații ale organizației au fost puse în așteptare.”

Încă și mai grav: „Donațiile FTX Future Fund au inclus 10 milioane de dolari pentru HelixNano, un start-up specializat în biotehnologie, care dorea să creeze un vaccin revoluționar împotriva coronavirusului; 250.000 de dolari, destinați unui om de știință de la Universitatea din Ottawa, ca să studieze cum pot fi eradicați virușii de pe suprafețele de plastic; și 175.000 de dolari pentru sprijinirea activității unui proaspăt absolvent al facultății de drept, de la Johns Hopkins Center for Health Security. „Per ansamblu, Future Fund a fost o forță în slujba binelui”, a declarat Tom Inglesby, conducătorul Johns Hopkins Center, deplângând prăbușirea fondului. “Activitatea pe care o desfășura încerca, realmente, să îi facă pe oameni să gândească în perspectivă… , să îi pregătească să facă față pandemiei, să diminueze riscurile reprezentate de amenințările biologice.”

Mai mult: „Guarding Against Pandemic a cheltuit peste un milion de dolari făcând lobby la Capitol Hill și la Casa Albă, în cursul anului trecut, și a angajat cel puțin 26 de lobbiști care să pledeze, printre altele, în favoarea unui  plan bipartizan de luptă împotriva pandemiei – aflat încă pe masa Congresului -, și a organizat campanii publicitare de spijinire a  legislației pentru finanțarea pregătirii în vederea pandemiei. Protect Our Future, un comitet de acțiune politică sprijinit de frații Bankman-Fried,  a cheltuit circa 28 de milioane de dolari în acest ciclu parlamentar, cu susținerea unor candidați Democrați “care să militeze pentru prevenirea pandemiei”, potrivit paginii de internet a grupului.

Cred că ați înțeles ideea. Totul este o escrocherie. FTX, întemeiată în 2019, după ce Biden și-a anunțat candidatura la președinție, de către fiul co-fondatorului unui important comitet de acțiune politică al Partidului Democrat, numit Mind the Gap, nu era altceva decât o schemă Ponzi. FTX s-a folosit de pandemie ca o acoperire politică, mediatică și academică. Rațiunea sa economică era la fel de inexistentă ca și registrele ei contabile. Primul auditor care și-a aruncat o privire peste afacerile FTX a afirmat:  „Niciodată în toată cariera mea nu am văzut o asemenea lipsă de mecanisme de control intern și o lipsă totală a informațiilor financiare fiabile, ca aici. De la sisteme de integritate compromise și o supraveghere reglementară defectuoasă a operațiunilor în străinătate ale firmei, la concentrarea controlului în mâinile unui grupuscul de persoane neexperimentate, ignorante și potențial compromise, această situație este fără precedent.”

Este exemplul cel mai clar de mecanism cu pretenții de perpetuum mobile : un jeton care susțina o companie, ea însăși bazată pe acel jeton, jeton care, la rândul lui, nu se baza pe nimic altceva decât pe moda politică și pe ideologia woke, și care i-a atras în joc pe Larry David, Tom Brady, Katy Perry, Tony Blair și Bill Clinton, doar ca să-și asigure o spoială de legitimitate.

Și nu poți să nu vezi cum stă treaba: FTX avea o relație strânsă cu Forumul Economic Mondial și era platforma de tranzacționare de criptomonede preferată de guvernul ucrainean. Este limpede pentru lumea întreagă că FTX era mașina  de spălat banii a Partidului Democrat și a întregului lobby pro-lockdown.

Dar să vă spun exact ce mă înfurie pe mine personal cel mai mult în legătură cu aceste miliarde de bani-fantomă și cu această corupție politică și științifică profundă: de ani de zile, prietenii mei anti-lockdown sunt urmăriți sub pretextul că ar fi finanțați cu bani negri, în realitate inexistenți. Numeroși oameni de știință, ziariști, avocați și alte persoane curajoase au ratat cariere strălucite, pentru a-și apăra principiile, dezvăluind răul provocat de lockdown-uri, fapt pentru care au fost împroșcați cu noroi (defăimați) și destituiți (transferați).

Brownstone Institute a adoptat câțiva din această diasporă, ca bursieri, atâția cât i-au permis resursele (reale, reprezentate de donații din partea unor persoane generoase). Însă, în niciun caz noi nu ne putem permite luxul de a ne căuta dreptatea în justiție, și cu atât mai puțin de a concura cu regimul de finanțare, constând din sume cu opt cifre, al părții adverse.

Declarația de la Great Barrington s-a semnat la sediul American Institute for Economic Research, care, se pare că, cu șase ani înainte, primise o subvenție de 60.000 de dolari din partea Fundației Koch, devenind astfel un „grup de reflecție libertarian finanțat de Koch”, care se presupune că a discreditat DGB, deși nici unul dintre autori nu a primit un cent.

Bârfele și calomniile continuă de ani de zile – chiar la îndemnul oficialilor guvernamentali! – iar Institutul Brownstone însuși are parte de un tratament similar, cu tot felul de aberații, cum că am avea puterea, banii și capacitatea de a influența și alimenta valul de resentimente de pe rețelele sociale. În realitate, Koch Foundation (probabil fără știința fondatorului său) a finanțat acțiunile pro-lockdown ale lui Neil Ferguson, ale cărui simulări computerizate ridicole au îngrozit lumea până într-atât încât să ajungă să calce în picioare drepturile a miliarde de oameni.

În tot acest timp – în care toate tipurile de propagandă deșănțată s-au năspustit asupra lumii – lobbiștii pro lockdown și pro certificat de vaccinare, inclusiv falși savanți și false studii științifice, beneficiau de milioane și miliarde de dolari, de la operatorii unei scheme Ponzi bazată pe înșelătorie, fraudă și pe fonduri mutuale cu efect de levier, în valoare de 15 miliarde de dolari, care nu existau în realitate, în vreme ce principalii autori ai escrocheriei se lăfăiau în Bahamas, într-o vilă de 40 de milioane de dolari, burdușită cu droguri, și se minunau de virtuțile „altruismului eficient” și  de mașinăria lor de planificare pandemică, care acum s-a prăbușit.

Și, ce să vezi, New York Times, în loc să condamne această conspirație criminală, se apucă și publică articole elogioase despre fondatorul FTX și despre cum, vezi Doamne, și-a lăsat el compania să se extindă prea mult și prea repede, iar acum are neapărat nevoie de odihnă, dragul de el.

Noi, aștialalți, rămânem cu nota de plată pentru această potlogărie, care leagă într-un mod incredibil criptomonedele de COVID. Dar, chiar dacă banii nu s-au bazat pe nimic altceva decât pe un balon de săpun, răul pe care l-au făcut lumii este cât se poate de real: o generație pierdută de copii, speranță de viață redusă, milioane de șomeri, o depreciere catastrofală a sănătății publice, milioane de copii ajunși în pragul sărăciei din cauza întreruperilor din lanțurile de aprovizionare, 19 luni la rând de prăbușire a veniturilor reale, creșteri istorice ale nivelului datoriei și o dramatică scădere a moralului oamenilor din lumea întreagă.

Deci, da, ar trebui să fim cu toții furioși și să cerem să fie trași la răspundere toți cei vinovați. Oricare ar fi adevărul ultim,  este posibil ca acesta să fie chiar mult mai grav decât faptele flagrante enumerate aici. Este deja suficient de grav că lockdown-urile au distrus vieți și libertăți. A descoperi că ele au fost finanțate masiv prin fraudă și fals,  reprezintă deja un nivel de corupție mult mai profund decât ne-am fi putut imagina chiar și de cei mai cinici dintre noi.

Autorul este Jeffrey A. Tucker, fondatorul și președintele Institutului Brownstone, unde a apărut prima dată acest articol. Traducerea și titlul aparțin redacției R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate