ACTUALITATEInițiativă a AUR în favoarea familiilor numeroase, respinsă de către Secretariatul de...

Inițiativă a AUR în favoarea familiilor numeroase, respinsă de către Secretariatul de Stat pentru Culte. Senatoare PNL, soție de preot: Propunerea creează discriminare

Un proiect de lege propus de 17 senatori și deputați ai AUR privind instituirea zilei de 28 octombrie ca „Ziua națională a familiilor numeroase” a fost avizat negativ de către toate comisiile Senatului prin care a trecut până acum.

În expunerea de motive a proiectului se arată că inițiativa are ca scop promovarea  familiilor cu mulți copii, în contextul crizei demografice fără precedent pe care o traversează România.

Inițiatorii arată că data a fost inspirată de reușita unei astfel de inițiative realizate la nivelul unei parohii ortodoxe din Olanda, în 2020. De altfel, ziua de 28 de octombrie este ziua de praznic a Sfintilor Mucenici Terentie și Neonila, sotia sa, și cei șapte fii ai acestora, martirizati pentru credinta lor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, până acum, proiectul a fost avizat negativ în toate cele trei comisii senatoriale prin care a trecut. Surprinzător, proiectul a primit aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului, egalitatea de șanse, culte și minorități.

Conform documentelor Comisiei, proiectul a fost respins inclusiv de Secretariatul de Stat pentru Culte, deși toate cultele recunoscute din România susțin nașterea de prunci și ziua coincide cu o sărbătoare religioasă a familiei.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Una dintre cele mai vehemente oponente ale proiectului a fost senatoarea PNL Lucica Muntean. Ea s-a opus proiectului pe motiv că „va crea o discriminare între familiile care nu pot avea copii și familiile cu mulți copii”!

Lucica Muntean se recomandă ca fiind „soție de preot, mamă a doi antreprenori și bunică a patru nepoți minunați. Specialist în educația timpurie, autor de carte pentru copii, manager de instituție educațională și activist social”. Claie peste grămadă, este și director de grădiniță în Petroșani.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Lucica Muntean a înființat Asociația „Pro Familia”, al cărei președinte este, în 2011.

În context, trebuie amintită declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, care a declarat că nici el, nici premierul nu sustin cresterea alocatiilor de la 1 iulie.

Tot astfel, Guvernul încurajează mamele prin OUG să se întoarcă la muncă încă din primele luni de viață ale copilului, măsură care va descuraja natalitatea, conform organizațiilor pro-familie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. Va place ce ticăloși ați votat? adică Bălășoiu are 73.000lei/pensie pe lună dar pentru copiii români nu sunt bani pentru alocații,e strigător la cer.scorpiei muntean lucica ii dăm multe plăcuțe suedeze.

  2. Scorpia asta n-a votat proiectul doar pentru că venea de la AUR, atât mai au in cap lupta politică, simt că le ia AUR procentele și să nu cumva să afle lumea că AUR are gândire pe viitor in timp ce liberalii trădători vor doar să radă ce fonduri europene pot rade acum și apoi se vor da la fund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate