vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEUn oficial bulgar propune, din nou, României să facem un „mini-Schengen” pentru...

Un oficial bulgar propune, din nou, României să facem un „mini-Schengen” pentru a contrabalansa dependența de Bruxelles. Tăcere la București

Europarlamentarul bulgar Andrei Novakov a spus că dacă România și Bulgari nu sunt acceptate în spațiul Schengen până la Crăciun, atunci granițele dintre cele două țări trebuie ridicate, informează Rador, citând presa bulgară.

Conform lui Novakov, acțiunile comune ale Bulgariei cu România ar facilita construirea unui nou pod și punerea în funcțiune a unui bac pe Dunăre. „Pentru fiecare zi pierdută la graniță, un camion pierde 200 de euro din banii proprietarului. Mulți dintre șoferi renunță la locul de muncă pentru că nu vor să stea la graniță. Sunt mii de încercări pe zi de a trece granița, e normal să existe acțiuni.

Când sunt prinși polițiștii corupți, ei trebuie să știe că își vor pierde pensia, precum și toate privilegiile. Problema privind admiterea noastră în Schengen nu mai este în Olanda, ci în Austria. Acolo vor avea loc alegeri și unii au nevoie de mesaje mai sexy, de genul „noi îi vom opri, ca să dormiți voi liniștiți”. Somnul liniștit în Austria nu depinde de aderarea noastră la Schengen, dimpotrivă”, a comentat el.

Conform acestuia, de când Maria Gabriel este ministru de externe, diplomația este la un nivel înalt. „De când ea a preluat comunicarea cu instituțiile europene, nu am avut niciun fel de avertismente pentru nerespectarea legislației, procesul privind acceptarea noastră în zona euro a devenit mai clar”, crede Novakov.

Europarlamentarul a mai avut această inițiativă și la mijlocul lunii iunie. Atunci, ca și acum, de la București nu a răspuns nimeni.

La finalul anului 2022, transportatorii români au cerut și ei desființarea graniței dintre România și Bulgaria.

Tot în decembrie, mass-media de la Sofia a realizat un sondaj de opinie, în care cititorii au fost invitați să răspundă la întrebarea dacă „Ar trebui desființată granița dintre Bulgaria și România”. O majoritate covârșitoare, 68%, a răspuns că este de acord, în timp ce doar 21% au respins ideea.

Pe cel mai mare grup de facebook româno-bulgar 77% dintre utilizatori s-au declarat adepții ideii.

Totul s-a întâmplat după  votul negativ privind Schengen în privința României și Bulgariei. Recent, președintele Croației, Zoran Milanovici, a declarat că Bulgaria și România nu au fost admise în Schengen pentru a proteja economiile unor țări mai puternice din UE.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate