duminică, octombrie 1, 2023
ȘTIRIPreședintele Croației spune că Bulgaria și România nu au fost admise în...

Președintele Croației spune că Bulgaria și România nu au fost admise în Schengen pentru a proteja interesele financiare ale unor alte state: Poveștile despre statul de drept sunt povești frumoase

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a declarat la Sofia că neadmiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen are motivații economice, care sunt ascunse în spatele argumentației de tip „valori europene”.

În timpul unei conferințe de presă ținută cu omologul său bulgar, Rumen Radev, Milanovici a spus că unele interese sunt vândute sunt forma unor „principii și valori”, dar în esență este vorba despre o „târguială”.

„Anumite interese se încearcă a fi vândute sub forma principiilor sau a valorilor, dar în esență este vorba doar de o târguială și nimic mai mult”, a spus liderul croat, adăugând că criteriile de admitere în spațiul Schengen sunt „pur politice”, informează siteul oficial al Președinției de la Zagreb.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În momentul în care Bulgaria și România intră în Schengen, conexiunea pe mare către Europa centrală via Salonic va fi mult mai aproape. Și asta înseamnă bani. E un interes financiar. Poveștile despre statul de drept sunt povești frumoase”, a explicat președintele Croației.

Președintele bulgar, Rumen Radev, a mulțumit Croației pentru poziția clară și susținerea arătată intrării Bulgariei în Schengen, adăugând că țara sa nu a fost primită din „motive politice învelite în povestea despre statul de drept”.

Citește și: VIDEO | Dan Dungaciu, despre eșecul României în Schengen: Occidentul nu ne-a recunoscut niciodată ca fiind de-ai lor, ca ei. De-aia Croația a intrat în Schengen cu probleme tehnice, dar noi nu

Citește și: Reacție dură după declarațiile lui Iohannis privind Austria: S-a demonstrat că am fost niște cârpe, niște preșuri ordinare. Am fost vânduți bucățică cu bucățică și stăm toți în casă și dormim. Cred că niciodată nu s-a întâmplat să fim atât de umiliți

Reamintim că România și Bulgaria nu au fost admise în Schengen la începutul lui Decembrie trecut, fiecare fiind obiectul dreptului de veto al unui alt stat: România a fost victima Austriei, în timp ce vecinii noștri au fost respinși de Olanda.

Croația a fost singura țară admisă.

României i s-a reproșat că sistemul de protecție al frontierelor ar fi nefuncțional, deși toate standardele tehnice au fost îndeplinite de țara noastră. În același timp, Olanda a declarat că Bulgaria trebuie să se supună Mecanismului de Verificare și Control, dar raportul nu a mai fost emis în cazul țării vecine din 2019.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Daca era mai clar, acest croat lua premiu Nobel pentru politica externa. Asa, ramine corigent, Austria a fost clara cind a spus de ce nu vrea Romania in Schengen. De ce nu o spune si acest asa zis presedinte croat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate