ACTUALITATEMarian Munteanu: Valorile firești, normale, au fost lăsate de-o parte. S-a încurajat,...

Marian Munteanu: Valorile firești, normale, au fost lăsate de-o parte. S-a încurajat, de către forțe gigantice, scălâmbăiala, hăhăiala, isteria, zbieratul, mitocănia. La campanie au participat rețele întregi. E un coșmar organizat, dirijat

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității din anii 90, a spus în cadrul unei emisiuni că România va suferi din cauza crizei economice viitoare pentru că „ne-am asumat să fim o țară semicolonială”.

Antropologul a mai adăugat că ceea ce se va întâmpla cu România în viitor nu depinde de voința noastră, deoarece „suntem în plin război mondial în desfășurare”.

Marian Munteanu consideră că popoarele lumii „nu vor ceda la acest proiect globalist”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„E normal să fim loviți de criza economică, pentru că ne-am asumat să fim o țară semicolonială. În viitorul apropiat (ce se întâmplă) nu depinde de noi, căci suntem în plin război mondial în desfășurare. Noi nu contăm în acest război, doar furnizăm câte ceva. Nu suntem parte beligerantă. E bine. Să așteptăm să vedem cum se va termina. Ce tabără își va impune direcțiile pentru viitorul secol.

Eu înclin să cred că forțele mondiale, că marile state, marile popoare vor face orice este necesar pentru a-și conserva suveranitatea. Nu vor ceda la acest proiect globalist, prin care un alt tip de elită să organizeze întreg mapamondul.

Cred că statele suverane, își vor menține prerogativele. Cu orice preț. Până la orice”, a explicat domnia sa, la Marius Tucă Show.

Marian Munteanu a analizat și felul în care se prezintă societatea românească, în acest moment. Conform acestuia, în rândul oamenilor predomină o stare de nervozitate, de agresivitate. Această stare este rezultatul expunerii la mass-media de proastă calitate, consideră profesorul.

„Este o stare psihică destul de grav deteriorată, la nivel oamenilor. Pentru că au trăit în mizeria asta a media, social-media, media clasică, infectate de decenii, infectate cu tot felul de viruși mentali. Noi tragem ponoasele unor campanii iresponsabile derulate de decenii.

Valorile firești, normale, au fost lăsate de-o parte. S-a încurajat scălâmbăiala, hăhăiala, isteria, urletu, zbieratul, mitocănia, mârlănia, agresivitatea. Toate astea au fost încurajate. Și încurajate de forțe gigantice.

La campanie au participat rețele întregi, de mass-media filme, zone din educație. Popoarele au fost năpădite de acest tip de mesaj. E o componentă a acestui război de care vorbeam. S-a mers prea departe.

E un coșmar organizat, dirijat, pentru că nu este altceva decât să ne pună în dezordine celulele astea prin care noi toți, formăm o societate”, a punctat Marian Munteanu.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
  Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. De la dreapta la stinga , si invers ? Bravos , statut de semicolonie zici ? Ehei chiar colonie musiu , cu o clasa politica mizera , cu grupuri de influenta platite , de banii furati !

 2. Mai desenează pe asfalt, cu frânghii, zone „libere de neocomunism” d-l lider „al meu” ? Sau acum le face „libere de globalism” ?

  Eu mă tem că standardele de viață se vor duce de râpă, când noi (albii din „miliardul de aur”, cum ne tachinează rușii) vom rămâne fără globalizare. Adio produse multe, ieftine și bune, de la „fraieri”.

  Să-i propun d-lui sociolog să citească cel mai recent articol al lui Eric Zuesse, publicat de Stânga americană:

  https://www.greanvillepost.com/2022/08/30/why-any-political-scientist-who-calls-u-s-a-democracy-is-a-fake-no-scientist/

  De știut cine minte, nu știu. Dar poate trăim să aflăm – de nu ne-o lămuri d-l sociolog mai repede.

  Forțele care îl sprijineau pe dânsul prin ’90-’91 erau „suveraniste”, ori „globaliste” ? Ori … EUFEMISTE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate