luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPapa Francisc, apel pentru încetarea celui de-al „Treilea Război Mondial”: În loc...

Papa Francisc, apel pentru încetarea celui de-al „Treilea Război Mondial”: În loc de paralizia indusă de frică, fiecare trebuie să se întrebe ce bine poate face

Războiul din Ucraina și criza energetică au ocupat un loc proeminent în Ziua Mondială a Săracilor de anul acesta, când 1.300 de persoane aflate în nevoie au asistat la o liturghie săvârșită de Papa Francisc și la un prânz comun la Vatican, duminică.

„În loc de soluții care sporesc bogăția celor puțini, trebuie să aprindem luminile speranței în întuneric, construind o lume mai frățească. Cel de-al treilea război mondial este acum în derulare și, în loc de paralizia indusă de frică, fiecare trebuie să se întrebe ce bine poate face”, a spus Papa în timpul Liturghiei.

Papa a spus că și societatea de astăzi este rănită și plină de violență, nedreptate și persecuție; el le-a cerut celor prezenți să se gândească la „cruzimea suferită de poporul ucrainean”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Papa Francisc a introdus Ziua Mondială a Săracilor în 2017, care cade în fiecare an în duminica cea mai apropiată de sărbătoarea Sfântului Martin din Panonia. În omilia sa de la Liturghie, Papa Francisc a spus că trebuie să rupem „surditatea interioară care ne împiedică să auzim strigătele înăbușite de durere ale celor mai slabi”.

Printre cauzele sărăciei contemporane, el a citat schimbările economice, sociale și psihologice cauzate de pandemii și schimbările climatice, războaiele între națiuni, sărăcia cauzată de migrație, șomaj și condițiile de muncă nedemne.

El a spus că săracii sunt în continuare victimele fiecărei crize. El a îndemnat Biserica, politicienii și societatea „să se uite la colțurile uitate și întunecate ale orașelor pentru a vedea singurătatea și mizeria”.

Papa Francisc a vorbit din nou în omilia sa despre poporul ucrainean „martir”, spunând că „pacea este posibilă, să nu ne implicăm în război”. El l-a citat pe scriitorul rus Dostoievski, care spunea că nu trebuie să ne temem de păcatele oamenilor și că trebuie să-l iubim pe păcătos.

După Liturghie, participanții au luat prânzul cu Papa Francisc în Sala de audiențe Paul al VI-lea din Vatican, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate