luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEUn membru al Consiliului Pfizer a făcut presiuni pe Twitter să cenzureze...

Un membru al Consiliului Pfizer a făcut presiuni pe Twitter să cenzureze postările despre imunitatea naturală

Un membru al consiliului Pfizer, care a fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), a făcut lobby pe Twitter pentru a lua măsuri împotriva unei postări care arăta cu exactitate că imunitatea naturală este superioară vaccinării împotriva COVID-19, potrivit unui e-mail publicat pe 9 ianuarie, conform The Epoch Times.

Dr. Scott Gottlieb i-a scris pe 27 august 2021 directorului Twitter Todd O’Boyle pentru a solicita Twitter să ia măsuri împotriva unei postări a doctorului Brett Giroir, un alt fost comisar FDA.

„Acesta este genul de lucruri care sunt corozive. Aici el trage o concluzie radicală dintr-un singur studiu retrospectiv din Israel care nu a fost revizuit de colegi. Dar acest tweet se va viraliza și va influența știrile”, a scris Gottlieb.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Giroir a scris că era clar că imunitatea naturală, sau imunitatea post-infectie, „este superioară imunității de la vaccin”.

El a spus că nu există nicio justificare științifică pentru a solicita dovada vaccinării împotriva COVID-19 dacă o persoană are imunitate naturală.

„Dacă nu există o infecție anterioară? Vaccineaza-te!”, a mai scris el.

Giroir a subliniat ceea ce era la acea vreme un studiu preprint al cercetătorilor israelieni care au descoperit, după analizarea dosarelor de sănătate, că imunitatea naturală oferă o protecție mai bună decât vaccinarea.

Studiul a fost publicat ulterior în Clinical Infectious Diseases, în urma revizuirii de către colegi.

Cercetătorii au spus că datele „demonstrează că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparație cu imunitatea indusă de vaccinul BNT162b2 în două doze”.

BNT162b2 este denumirea comercială pentru vaccinul Pfizer împotriva COVID-19, care este principalul vaccin utilizat în Israel.

E-mailul lui Gottlieb a declanșat mesaje pe Jira, sistemul de mesagerie intern al Twitter, potrivit jurnalistului Alex Berenson, căruia i s-a acordat acces la fișierele interne ale Twitter de către CEO-ul Elon Musk.

Un analist Twitter care a analizat postarea a stabilit că ea nu a încălcat nicio regulă de dezinformare, dar Twitter a pus în continuare o etichetă pe ea, pretinzând tuturor utilizatorilor care au văzut-o că este „înșelătoare” și direcționându-i către un link care ar arăta „de ce oficialii sănătății” recomandă un vaccin pentru majoritatea oamenilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eticheta a împiedicat oamenii să comenteze, să trimită sau să aprecieze postarea lui Giroir.

Gottlieb și-a apărat acțiunile spunând că a vizat postări despre care credea că includ informații „false și inflamatorii”. La rândul său, Giroir a spus că „tweet-ul era exact atunci și așa rămâne acum” și că Twitter nu i-a răspuns niciodată cu privire la această cenzură.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE