luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATE„Dosarele Twitter“ arată că administrația Biden a făcut presiuni pentru eliminarea „conturilor...

„Dosarele Twitter“ arată că administrația Biden a făcut presiuni pentru eliminarea „conturilor anti-vacciniștilor“. Și administrația Trump s-a implicat în moderarea conținutului de pe rețeaua de socializare

Cea mai recentă analiză a „Dosarelor Twitter“ a aruncat o undă de lumină asupra modului în care administrația trecută și cea actuală s-au sprijinit pe giganții tehnologici pentru a modera conținutul în timpul pandemiei de coronavirus.

Scriitorul David Zweig a vorbit despre modul în care guvernul american „a făcut presiuni pe Twitter și alte platforme de socializare pentru a ridica anumite conținuturi și a suprima alte conținuturi despre Covid-19”.

„Fișierele interne de la Twitter pe care le-am văzut în timp ce eram în misiune pentru @thefp (The Free Press) au arătat că atât administrația Trump, cât și administrația Biden au presat direct directorii Twitter să modereze conținutul platformei conform dorințelor lor cu privire la pandemie”, a scris Zweig.

Acesta a citat „notele de întâlnire” ale Twitter cu administrația Trump, cu Michael Kratsios, directorul principal de tehnologie de la Casa Albă de la acea vreme, care „a condus cerințele administrației Trump de la companiile de tehnologie pentru a combate dezinformarea”.

„Domeniile de interes au inclus conspirații în jurul turnurilor de telefonie mobilă 5G, mersul în magazinele alimentare și dezinformarea care ar putea duce la cumpărături în exces și comportamente de panică”, se arată în notă, potrivit lui Zweig.

Sursa a dezvăluit că alte companii, inclusiv Google, Facebook și Microsoft, au participat la discuțiile „săptămânale” cu administrația Trump despre „tendințele generale” care aveau loc pe platformele lor.

Se pare că, atunci când președintele Biden a preluat conducerea, „una dintre primele întrebări de la Casa Albă a fost privitoare la dezinformarea Covid-19”, iar personalul lui Biden „s-a concentrat pe vaccinuri și conturi de profil ale anti-vacciniștilor, inclusiv pe al lui Alex Berenson.”

O altă notă, scrisă în decembrie 2022 de șefa de politică publică din SUA, Lauren Culbertson, a susținut că administrația Biden „nu a fost mulțumită de abordarea Twitter de aplicare a legii, deoarece dorea ca Twitter să facă mai mult și să elimine mai multe conturi”.

„Cei de la Twitter nu au capitulat pe deplin în fața dorințelor echipei Biden. O analiză amplă a comunicării interne la companie a dezvăluit că angajații dezbat adesea cazuri de moderare în detaliu și cu mai multă atenție decât a arătat guvernul față de libertatea de exprimare.

Twitter a suprimat opiniile, multe din partea medicilor și experților științifici, care erau în conflict cu pozițiile oficiale ale Casei Albe. Ca urmare, constatările și întrebările legitime care ar fi extins dezbaterea publică au dispărut”, a spus Zweig, conform Fox News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate