joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEStudiu: Imunitatea naturală durează cel puțin un an și jumătate. Protecția oferită...

Studiu: Imunitatea naturală durează cel puțin un an și jumătate. Protecția oferită de vaccinuri scade extrem de rapid

Protecția de care oamenii beneficiază după recuperarea de la COVID-19, cunoscută pe scară largă ca imunitate naturală, durează cel puțin 18 luni, potrivit unui studiu publicat recent.

Cercetătorii din Italia au analizat nivelul de anticorpi la 36 de pacienți care au fost documentați că au contractat COVID-19 în martie 2020. Aproximativ jumătate dintre pacienți au fost vaccinați anti COVID-19, dar restul au rămas nevaccinați. Probele de la 34 dintre aceștia au fost testate la intervale cronometrate, până în septembrie 2021, utilizând teste care au primit autorizație de la U.S. Food and Drug Administration.

„La 18 luni, 97% dintre participanți au fost testați pozitiv pentru anti-NCP, sugerând persistența imunității induse de infecție chiar și pentru persoanele vaccinate”, au scris cercetătorii în lucrarea preprint, care a fost publicată pe site-ul medrxiv.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

NCP înseamnă nucleocapsid, o parte a SARS-CoV-2. Se crede că anticorpii protejează oamenii împotriva infecției cu virusul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Anticorpii împotriva nucleocapsidelor au fost prezenți numai la indivizii recuperați după infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat Dr. Asiya Zaidi, cercetător la Associazione Naso Sano și unul dintre autori, pentru The Epoch Times.

Cercetătorii au descoperit că vaccinarea cu vaccinurile Pfizer-BioNTech COVID-19 le-a dat celor cu infecție anterioară un impuls semnificativ, dar protecția a scăzut relativ rapid.

„Descoperirile studiului nostru demonstrează că, în timp ce vaccinarea cu doză dublă a crescut titrurile de IgG la persoanele recuperate de 161 de ori, această „amplificare” a fost relativ de scurtă durată. În schimb, persoanele recuperate după infecție, dar nevaccinate, au continuat să prezinte o scădere ușoară, constantă a nivelurilor de anticorpi. Credem că sunt necesare studii suplimentare pentru a reevalua momentul și regimul de dozare al vaccinurilor pentru un răspuns imunitar adecvat la persoanele recuperate”, a spus Zaidi.

„Aceasta este cea mai lungă observație (martie 2020-septembrie 2021) pentru prezența anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 la persoanele recuperate, împreună cu impactul vaccinării cu 2 doze-BNT162b2 asupra titrurilor”, au mai scris cercetătorii.

Studiile anterioare au demonstrat efectul puternic al imunității naturale împotriva virusului, inclusiv un studiu publicat în Nature la mijlocul lunii ianuarie, care a constatat că răspunsul celulelor B de memorie, un marker de protecție împotriva COVID-19 sever, a evoluat în lunile care au urmat infecției „într-un mod care este în concordanță cu persistența antigenului.”

Studiile au fost finalizate înainte de apariția variantei virusului Omicron, despre care datele timpurii indică că poate evita atât imunitatea naturală, cât și protecția oferită de vaccin, dar este mai blândă, potrivit TheEpochTimes.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE