miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATERaport oficial: Guvernul a recunoscut pe ascuns că serul COVID a provocat...

Raport oficial: Guvernul a recunoscut pe ascuns că serul COVID a provocat peste 40.000 de reacții adverse în doar doi ani. Anterior, relatările despre efecte adverse erau catalogate drept “dezinformare”

La început de 2023, la doi ani de la debutul campaniei de vaccinare COVID în România, CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19) a anunțat raportul campaniei de administrare a serului. Comunicarea guvernamentală s-a făcut mai degrabă pe ascuns, fără vreo conferință de presă. Concluzia: peste 40.000 de reacții adverse.

Timp de doi ani de zile, Guvernul de la București a negat vehement că serul anti-COVID produce efecte severe. Astfel, românii au fost impulsionați să-și administreze serul și chiar șantajați, deci obligați pentru a putea beneficia de anumite drepturi.

În cele din urmă s-a dovedit că serurile COVID au produs 41.486 de reacții adverse. Acestea reprezintă doar reacțiile adverse înregistrate oficial, conform unui raport al autorităților, dat publicității în mod discret.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Serul COVID, promovat ca „eficient și sigur” a provocat inclusiv efecte neurologice severe și boli de inimă.

Specialistul în comunicare Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății dar și al unui fost președinte al României, a făcut descoperirea. El a rămas siderat când a văzut cifrele și modul în care guvernul a ales să comunice, pe ascuns:

„Voi, oameni buni, colegi din presă, ați văzut raportul de activitate publicat pe ascuns (fără un eveniment public, fără un comunicat de presă, nicio știre nicăieri!) de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru anii 2020 – 2022?

Este înfiorător ce conține, ar fi de râs, dacă nu ar fi extrem, dar extrem de tragic…

Câteva remarci personale la o simplă răsfoire a unor pagini din acest document-etalon pentru nivelul dezastruos în care s-a organizat campania de vaccinare anti-COVID-19 și comunicarea instituțiilor Statului Român în această criză pandemică.

(1) Ca ridicolul să fie clar din capul locului raportul de activitate poartă titlul „ROVACCINARE MISIUNE ÎNDEPLINITĂ” (sic!, lipsa unui semn de punctuație, virgulă, două puncte, liniuță după primul cuvânt aparține originalului) și începe cu un cuvânt înainte al președintelui Klaus Iohannis (cum altfel?, cu „stimați membri ai…”), un alt cuvânt înainte al prim-ministrului Nicolae Ciucă (tot cu același „stimați membri ai…”) și un altul al col. dr Valeriu Gheorghiță. Ce consideră Statul Român drept o „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ”, cu majuscule și de pus în titlu? Aflăm fix la coada raportului, într-un jos de pagină, înainte de capitolele de anexe, o activitate care a implicat mii de angajați ai statului, de la cel mai înalt nivel central, desfășurată pe durata a mai bine de un an, care a dus la vaccinarea a… 41,85% din populație (pag. 88), mult sub jumătatea populației. Misiune îndeplinită, spun ei, și-o pun, cu fală, în titlu…

(2) Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse (credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, și din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie – martie 2021, și din ulterioare experiențe medicale personale legate de vaccinare). Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile și CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (căutați declarațiile lor, este plin internetul de ele). Ce aflăm astăzi din raport? Că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecțiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacții alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic. (pag. 30) Câți dintre acești oameni, repet, nu cifre, au murit? Câți au rămas bolnavi și cu sechele pentru tot restul vieții? Câți au beneficiat de analize medicale și tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităților care vorbeau doar despre beneficii și care mușamalizau cazurile de efecte adverse? De câți ați avut grijă și în ce fel, domnilor și doamnelor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19?

Știți de ce ați avut o rată de vaccinare atât de scăzută, domnule președinte Iohannis, domnule colonel doctor Gheorghiță? Vă spun eu și v-o poate confirma orice alt specialist adevărat în comunicare: pentru că ați mințit! Ați încercat să mușamalizați cazurile de efecte adverse și ați vrut să duceți de nas o țară întreagă insultând inteligența fiecărui cetățean în parte. Orice persoană care a răsfoit un manual de comunicare de criză a înțeles că prima regulă în aceste situații este să spui adevărul pentru că orice minciună se întoarce întotdeauna împotriva ta. Prin toată campania de vaccinare pe care ați dus-o n-ați făcut altceva decât să le mai dați specialiștilor un nou exemplu de manual, cred, singurul din lume la un atât de înalt nivel într-un stat, că așa se întâmplă absolut de fiecare dată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru că am cunoștințe printre cei care au făcut parte din Grupul de lucru Comunicare al CNCAV, le spun și lor și vă spun și dvs., domnule președinte Iohannis, domnule colonel doctor Gheorghiță, comunicarea nu înseamnă să organizezi microfoanele la conferințe de presă și să pui cuvinte care sună bine pe cartoane de Facebook, ci înseamnă, înainte de orice, strategie. Or, niciunde în raportul acesta de activitate pe care-l publicați pe ascuns nu ați scris un rând despre strategia de comunicare și obiectivele ei măsurabile! Asta pentru că, știam de atunci, era evident pentru orice om cu experiență adevărată în comunicare, nu ați avut o strategie de comunicare profesionistă! Ce ați scris în raport, sub titlurile pompoase de „obiective generale” și „obiective strategice” (pag. 58 – 59), sunt declarații de intenție, nu obiective! Obiectivele trebuie să fie măsurabile, cuantificabile, iar măsurarea lor, care arată gradul de îndeplinire, trebuie să se regăsească în orice plan strategic și să se realizeze nu doar la final, ci și intermediar, chiar de mai multe ori la o campanie națională pe un subiect atât de grav; toate acestea pentru a putea ajusta din mers mesajele, mediile de difuzare, instrumentele etc., înainte de eșecul final, când este prea târziu, în acest caz, să vă traduc, mor oameni. O știu studenții mei de anul III de la Jurnalism, o știu ucenicii din orice agenție de comunicare profesionistă. Chiar nu s-a găsit nimeni, la cel mai înalt nivel în Statul Român, în plină pandemie cu oameni murind și suferind, să facă o strategie de comunicare corectă?!? Nimeni?!? Absolut nimeni?!?

(3) Ba, mai mult, în mod senin, ne spuneți în raport că „Toate acțiunile au fost implementate fără un buget alocat acțiunilor campaniei de informare şi de educare a populației (…)” (pag. 64). Cum ați putut accepta așa ceva, voi, specialiști în comunicare?, cum să desfășurați o serie de campanii naționale pe mai multe medii despre un subiect de viață și de moarte la cel mai înalt nivel al unui stat european în anii 2020 – 2021 fără buget??? Cum??? Cum??? Amatorism de felul acesta nu practic nici cu studenții mei la clasă, până și ei înțeleg că orice campanie care se dorește eficientă are nevoie de un buget! Vă întrebați de ce ați eșuat? Iată aici un alt răspuns, pe lângă faptul că ați mințit de la cele mai înalte tribune ale statului! Ați fi găsit și acest răspuns dacă ați fi pus mâna vreodată pe un manual de comunicare!

(4) Mai citiți aici o mostră de afirmație în secțiunea de comunicare a raportului de activitate al CNCAV, ascultați vuietul de lamentare specific unor funcționari ai statului, limba de lemn împletită cu gândirea strâmbă, dar și agramatismul lor în toată-i splendoarea, citat din chiar începutul sublim intitulatului subcapitol „Aspecte de originalitate”: „Campania de vaccinare s-a realizat în timp record (sic!, fără liniuță) şi a presupus generarea mediului favorabil configurării alegerilor bazate pe încredere în acest act medical de sănătate publică, în instituțiile statului roman (sic!, fără diacritic).” (pag. 63 – 64). Ce mai poți spune? Mirabile dictu!

Pe când, domnule președinte Iohannis, domnule prim-ministru Ciucă, dincolo de cuvinte de deschidere în limbaj de lemn la rapoarte de activitate publicate pe ascuns, faceți și un bilanț public cu ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, cu bune și rele, ca să tragem învățămintele necesare și să nu mai repetăm greșelile în caz că ne vom mai confrunta cu o situație similară? Stați liniștit, domnule președinte Iohannis, nu vă cere nimeni să vă recunoașteți mizeria de joc politic pe care ați făcut-o în plin val 3, cu peste 200 de decedați pe zi, când l-ați demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ca să generați o criză politică pentru a aduce „Pe-Se-De”-ul la putere. Nu, asta este deja clar pentru toată lumea! Nici despre vizita imperială la piramidele din Egipt, în plin val 4, cu peste 500 de decedați pe zi, nu mai aducem discuția. Și asta este clar pentru toată lumea! Vorbim despre celelalte lecții pe care le-am putea învăța ca să nu mai moară oameni și să nu mai sufere din cauza incompetenței domniilor voastre.

Și da, cei care ați girat comunicarea publică în CNCAV fără o strategie de comunicare făcută după reguli de manual, fără obiective formulate coerent și profesionist, fără un buget!!!, trebuie să știți că fiecare dintre voi în parte purtați vina pentru oamenii decedați și care au suferit pentru că nu s-au vaccinat sau tratat de frică. Nu v-a ajuns că v-ați cocoțat în funcții publice bine plătite, cu pensionări la 45 de ani și pensii speciale, fără să aveți minime competențe în comunicare, când țara era în criză și avea nevoie de profesioniști adevărați în poziții-cheie, le-ați ocupat locul, poate, poate, se mai lipește vreo promovare sau decorație de cariera voastră. Să vă fie rușine!

Iar pe noi să ne ferească Dumnezeu de-un război cu voi la masa deciziilor!”, a scris Oprea.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În România, 42,8% dintre români figurează vaccinați cu cel puțin o doză din serul COVID. Amintim că astfel de efecte adverse au fost raportate, la vremea respectivă, de către publicații necorporatiste, dar și de către oameni obișnuiți pe rețelele sociale. Atunci, autoritățile catalogau aceste mărturii drept „dezinformare” sau „conspiraționism”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

8 COMENTARII

 1. “Guvernul a recunoscut pe ascuns”

  -intre ei;
  asa se lucreaza,
  fabrica pixzdiliarde de pagini de maculatura zilnic,
  e un fel de spovedanie satanica.

 2. Teoria conspiratiei numita realitate spune ca au murit multi oameni din cauza ca au fost obligati.
  Alti oameni au murit din cauza ca in spitale au lipsit medicamentele in mod premeditat.
  Alti oameni au murit pentru ca la vama si in farmacii au fost interzise antiviralele.
  Altii deoarece au crezut ca e “sigur si eficient, mergi acasa si nu mai lua nimic”.

  Daca tot ati facut un bine, de ce va dati cu ciocanul in genunchi la final?
  Au murit multi oameni, iar altii au fost schiloditi, dar sunteti provaccin…
  O mica mostra de sindrom Stockholm, ca tot a preluat Suedia carmele UE…

 3. vă rog trimiteți mesaje la CNAS și alte instituții să publice aceste informații pe site și explicați că vreți un răspuns scris privitor la sesizarea dvs. plus că se expund proceselor dacă nu informeasă și nu vă răspund intr o lună la petiții.

  nu subestimați importanța acestor mesaje politicoase dar ferme , nu uitați că așa am oprit și certificatul verde și că acum cartoful fierbinte e la CNAS și ei vor vrea să il arunce la alții și așa se rupe minciuna și se vor ataca intre ei să scape de vinovăție !

  Odată ce e afișat pe site devine informație oficială și autoritățile nu mai pot să mintă și să revină la alte agresiuni vaxxiniste.

  E guerillă dar câștigăm!

  eu trimit deseară

   • Oricum a fost, important e ca s-a oprit. Probabil Serviciile, care asculta non-stop poporul, au decis ca e mai bine sa opreasca Certificatul decat sa se ajunga la cresterea tensiunii sociale si a nemultumirilor care ar fi condus (posibil) la evenimente ce ar fi scapat de sub controlul lor.

  • Catalin B:

   din ce știu eu a fost sondaj intern in partid, in PSD și cumva 60% din membrii au decis să nu voteze certificatul fascist pe de o parte că era presiune populară, pe de altă parte pentru că nu era logic să voteze ei certificatul antipopor in timp ce Cațu și clica liberală luaseră comisioanele grase , nu merita. Deci e o combinație de presiune populare, de amânare și de instinct politic la PSD care a frânat votarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate