luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEUE alocă 220.000 de euro cursurilor „drag queen” destinate tinerilor. Acestea fac...

UE alocă 220.000 de euro cursurilor „drag queen” destinate tinerilor. Acestea fac parte din programul Uniunii Europene pentru tineret Erasmus+ și sunt plătite din banii contribuabililor

Peste 220.000 de euro din banii contribuabililor au fost trimiși către proiectele „Drag Queen” legate de programul UE pentru tineret Erasmus+, potrivit cercetărilor prezentate de europarlamentarul german Nikolaus Fest, care aparține partidului conservator Alternativa pentru Germania (AfD).

Deși reprezintă doar o mică parte din bugetul de miliarde pentru Erasmus+, care oferă finanțare și sprijin pentru educația tinerilor, sport și schimburi culturale, banii par să indice o schimbare ideologică amplă a problemelor LGBT în cadrul UE.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Banii UE au fost plătiți pentru diferite grupuri „drag”, adesea asociate cu opinii pro-transgender. De exemplu, înregistrările publice arată că un atelier „Drag It Up” al grupului din Berlin Critical Queer Solidarity a primit 21.797 de euro din banii contribuabililor. În noiembrie 2021, grupul a găzduit seminarul „Drag It Up”, pe care UE îl descrie drept „schimb de tineri” la Berlin, cu 38 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Grupul a prezentat o fotografie explicită pe pagina sa de Instagram pentru a promova evenimentul pentru tineret, iar în secțiunea „Despre” a evenimentului, organizația scrie: „Vom urmări spectacole de drag în Berlin, vom învăța de la unii dintre cei mai buni interpreți drag din Berlin și vom cunoaște abordarea lor.”

Site-ul web al granturilor Comisiei Europene a descris evenimentul „Drag It Up” ca „creșterea încrederii în sine a tinerilor queer” și pentru „crearea unui spațiu mai sigur pentru ca tinerii queer din întreaga Europă să fie ei înșiși, atât la schimbul de tineri, cât și în cadrul vieții de zi cu zi după proiect.”

Erasmus+, care a finanțat proiectul, este aceeași organizație care a proclamat recent că „viitorul este queer” pe Twitter.

În plus, UE descrie modul în care „participanții vor învăța și vor experimenta teatrul, dansul și spectacolul, dar și machiajul, perucile, mersul cu tocuri și alte metode de estompare și exagerare a rolurilor tradiționale binare de gen”.

Evenimente similare au primit și zeci de mii de euro, inclusiv „What’s Masc” din Oldenburg, care pe site-ul web al granturilor UE afirmă că participanții „vor lua contact cu scena queer din Berlin interacționând cu activiști pentru sănătatea sexuală și artiști drag și vor învăța despre cum să se ocupe de masculinitatea toxică, dar și despre cum să promoveze abordări pozitive și constructive ale masculinității și expresiei de gen în viața lor de zi cu zi.”

Pentru „TransYouth”, evenimentul destinat copiilor, care a primit 28.000 de euro, organizatorii afirmă că evenimentul va „oferi spațiu de exprimare participanților prin organizarea [unui] spectacol de drag queen și ateliere de acceptare și confruntare a emoțiilor prin educația teatrală. Vom face mai întâi un Drag Queen Show doar pentru participanți și, dacă se simt suficient de confortabil, îl putem repeta și în centrul orașului ca activitate de conștientizare. Ideea din spatele acestui lucru este de a promova creativitatea și de a face din aceasta o experiență distractivă pentru ca toți să se vadă transformați în alter ego-urile lor.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

UE a subvenționat, de asemenea, „Tabăra de vară dincolo de gen” de lângă Göttingen cu 62.690 de euro, la care 75 de participanți, și anume „tineri trans*, inter*, non-binari și cu întrebări de gen” au participat la o tabără de o săptămână. Comisia UE a oferit aproape 40.000 de euro taxe pentru proiectul „EUROPE – identități în (trans)formare: GEN*X”, care a avut loc la Salzburg.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În Spania și Slovenia, Erasmus+ sprijină și diverse proiecte „Drag Queen” și LGBTQ. UE a plătit 24.597 de euro grupului LGBTQ „Dragtivism” pentru seminarii din Barcelona și Girona și 21.770 de euro pentru proiectul sloven „United with Pride”, care a prezentat și spectacole de drag, conform Remix News.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate