luni, martie 20, 2023
ACTUALITATETupeu: Ambasada Ucrainei cere autorităților să ancheteze IRONIA de la parada de...

Tupeu: Ambasada Ucrainei cere autorităților să ancheteze IRONIA de la parada de la Berzunți. Un deputat AUR a dat replica: Știti ce mai trebuie condamnat ferm de toată lumea? Discriminarea minorităților!

Ambasada Ucrainei în România a luat poziție față de tradiționala paradă de la Berzunți, Bacău și a cerut autorităților  „să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”.

Într-un comunicat apărut pe pagina de facebook a instituției, scris într-o română stricată, plină de greșeli, reprezentanții Ucrainei de la București s-au arătat deranjați de „o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși”(am păstrat ortografia originală a Ambasadei).

Reprezentanții Ucrainei la București au scris că „asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român” (am păstrat ortografia originală a Ambasadei).

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.
Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean. Sperăm că aceast eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română.
Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.
Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, se arată în mesajul agramat al Ambasadei.

,În replică, deputatul AUR Sebastian Suciu le-a transmis celor de la Kiev să respecte drepturile minorităților și să înceteze a mai da ordine altora.

„Știti ce mai trebuie condamnat ferm de toată lumea? Discriminarea minorităților! Fapt de care vă faceți și voi vinovați.
Și poate că nu ar strica sa dați mai puține ordine și, în schimb, să începeți să apreciați mai mult sprijinul primit”, a scris Sebastian Suciu. Comentariul celui de la AUR a fost cel mai apreciat de pe pagină. De fapt, 90% dintre comentarii sunt critice la adresa Ucrainei.

Această poziție a Ucrainei vine în contextul în care Kievul a adoptat o lege a minorităților naționale, care restrânge drepturile românilor din această țară. Reamintim că românii din Ucraina au ajuns sub Kiev din cauza pactului nazisto-sovietic Ribbentrop-Molotov, în urma căruia URSS a luat, samavolnic, nordul Bucovinei, Bugeacul, Herța și Basarabia.

De asemenea, România a ajutat necondiționat Ucraina în timpul invaziei ruse începute anul trecut.

Parada de la Berzunți este o manifestare în care participanții trec în revistă, în mod ironic, evenimentele importante din anul ce tocmai s-a încheiat. În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. asta se intâmplă când ii dai nas lui Ivan el se suie pe divan.

    cretinii ăștia cu slava ucraina au uitat că ucrainienii sunt și ei ruși :)))

    ei ne au furat Bucovina și Herța, ei stapanesc sudul Basarabiei. Ei au ajutat Transnistria să se rupă de Moldova și ei fac ce fac mereu, distrug minoritățile .

    Acum au tupeul să se bage să amenințe cu listele morții intelectuali români critici și să ceară anchetarea unor țărani care au făcut o scenetă tipică cu inchipuiți de Anul Nou,

    și prostimea useristo lichelistă pune botul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate