luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEElon Musk a cumpărat Twitter. Milionarul a tăiat deja capete, inclusiv pe...

Elon Musk a cumpărat Twitter. Milionarul a tăiat deja capete, inclusiv pe cel responsabil de eliminarea lui Trump: Pasărea este eliberată

Miliardarul americano-sud-african Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat platforma de comunicare Twitter, anunță agențiile de presă internaționale.

Imediat după preluare, Musk s-a pus pe treabă și i-a concediat pe cei cu roluri principale în conducerea companiei: CEO-ul Parag Agrawal, CFO-ul Ned Segal și Avocatul-șef Vijaya Gadde. Aceasta din urmă este cea care a susținut ideea eliminării președintelui Donald Trump de pe platformă, cât acesta era încă în funcție.

Joi dimineață, Musk a declarat că a cumpărat Twitter de dragul „umanității”, pentru că vrea un loc de dezbateri global, dar a avertizat că nu va accepta să devină „un peisaj de iad liber pentru toți”.

„Motivul pentru care am achiziționat Twitter este pentru că e important pentru viitorul civilizației să avem o piață publică comună, unde o varietate de credințe pot fi dezbătute într-o manieră sănătoasă, fără a recurge la violență”, a scris Musk.

„Acum există un mare pericol ca rețelele sociale să se împartă între camere de ecou pentru extrema stângă și extrema dreaptă, care vor genera mai multă ură și diviziune în societate”, a mai adăugat miliardarul. Afacerea a fost încheiată chiar înainte de termenul limită, vineri, impus de un judecător din Delaware, la începutul lui Octombrie. Bătălia a început în Aprilie, atunci când Musk a încercat să cumpere Twitter, apoi a renunțat, pentru ca să fie dat în judecată de conducerea Twitter, pentru a-l forța să achiziționeze compania.

Vestea achiziționării Twitter de către Musk poate fi o veste bună pentru libertatea de expresie. Miliardarul s-a declarat „absolutist al libertății de exprimare” și a criticat de multe ori faptul că predecesorii săi, Parag Agrawal și Jack Dorsey, au acceptat limitarea libertății de exprimare pe platformă, cenzurând personalități conservatoare. Donald Trump, Michael Flynn sau Steve Bannon nu au au mai avut loc pe platformă. În schimb, extremiști de stânga care susțin mutilarea copiilor în numele LGBT sau liderul Iranului scriu liber pe Twitter.

Poate într-un semn ale celor ce-o să vină, vineri dimineață, Musk a scris: „Pasărea este eliberată”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. teatru ieftin. Oculta s-a impartit in cei care (aparent) lupta de partea binelui, si cei care sunt de partea raului. In realitate se mai face un pas spre dictatura mondiala.

  2. Un dubios ajuns cel mai bogat om de pe pamant peste noapte. Foarte ciudat…..mai ales ca e si f tanar pentru atatia bani. Nu cred ca decide de capul lui. Asa ca ….mai incet cu suflul de libertate ca e discutabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE