luni, martie 20, 2023
ACTUALITATETitus Corlățean a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la legea...

Titus Corlățean a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la legea minorităților din Ucraina. Moțiunea a fost susținută de parlamentarii ungari

Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a sesizat Comisia de la Veneția în cazul legii minorităților din Ucraina, a cărei adoptare a stârnit indignare la București, conform Hot News.

Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a adoptat în unanimitate moțiunea prin care se solicită oficial Comisiei pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) să se sesizeze și să adopte un aviz care să formuleze recomandări pe marginea recent adoptatei legi privind minoritățile naționale din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

Parlamentarii ungari care au semnat moțiunea sunt Nemeth Zsolt (Fidesz) și Zita Gurmai (Partidul Socialist).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La finalul anului trecut, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat noua lege a minorităților naționale.

Legea a fost criticată de guvernele României și Ungariei.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a declarat că este „regretabil” modul în care a fost adoptată legea și a cerut Ucrainei consultări cu Comisia de la Veneția și reprezentanții minorității române din această țară.

Chiar și liderul opoziției, George Simion, l-a felicitat pe Bogdan Aurescu pentru poziția pe care a avut-o față de legea privind minoritățile naționale din Ucraina.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate