ACTUALITATETimișorenii organizează demiterea primarului Fritz prin REFERENDUM

Timișorenii organizează demiterea primarului Fritz prin REFERENDUM

Timișorenii s-au săturat de felul în care Dominic Fritz (USR) le gestionează orașul. Așa s-ar părea după ce oamenii au început să strângă semnături pentru referendum de demitere a acestuia din funcție, scrie Demnitatea.info.

Potrivit Codului Administrativ, mandatul edilului șef poate înceta în urma unui referendum local solicitat de 25% dintre locuitorii cu drept de vot ai Timișoarei.

O petiție online a fost demarată deja, iar alte zeci de persoane au anunțat că vor strânge semnături în format clasic, pe hârtie. Pentru a reuși este nevoie de cel puțin 67.000 de semnături.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Motivul invocat în petiție, element obligatoriu potrivit legii, este „nesocotirea de către PRIMAR a intereselor generale ale colectivității locale și neexercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii în pandemie, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului”.

În cazul în care se ajunge la referendum, acesta se consideră valabil dacă la consultare participă cel puțin 30% dintre timișorenii înscriși în listele electorale permanente, precizează sursa citată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...