ACTUALITATETimișorenii organizează demiterea primarului Fritz prin REFERENDUM

Timișorenii organizează demiterea primarului Fritz prin REFERENDUM

Timișorenii s-au săturat de felul în care Dominic Fritz (USR) le gestionează orașul. Așa s-ar părea după ce oamenii au început să strângă semnături pentru referendum de demitere a acestuia din funcție, scrie Demnitatea.info.

Potrivit Codului Administrativ, mandatul edilului șef poate înceta în urma unui referendum local solicitat de 25% dintre locuitorii cu drept de vot ai Timișoarei.

O petiție online a fost demarată deja, iar alte zeci de persoane au anunțat că vor strânge semnături în format clasic, pe hârtie. Pentru a reuși este nevoie de cel puțin 67.000 de semnături.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Motivul invocat în petiție, element obligatoriu potrivit legii, este „nesocotirea de către PRIMAR a intereselor generale ale colectivității locale și neexercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii în pandemie, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului”.

În cazul în care se ajunge la referendum, acesta se consideră valabil dacă la consultare participă cel puțin 30% dintre timișorenii înscriși în listele electorale permanente, precizează sursa citată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Cea mai bună glumă pe 2021. Demiterea unui primar prin referendum. Și dacă prefectul căruia i se adresează cererea de a se organiza un referendum, zice NIET, ce fac timișorenii? Bănuiesc că vor dansa Kumbaya. Bă ești prost? Bă ești nebun?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT