luni, decembrie 4, 2023
ACTUALITATETexas | Autoritățile sărbătoresc cea mai mică rată de infectare din ultimele...

Texas | Autoritățile sărbătoresc cea mai mică rată de infectare din ultimele șase luni, la doar 17 zile după ce au renunțat la obligativitatea măștii și au deschis toate afacerile

Infectările și spitalizările Covid continuă să scadă în Texas, la 17 zile după ce obligația de purtarea a măștii a fost anulată și autoritățile au permis întreprinderilor să se redeschidă la capacitate maximă, scrie Newsweek.

Sâmbătă, rata de pozitivitate a ultimelor șapte zile a atins un minim istoric – 5,27%. Statul a raportat o medie de 2.292 de cazuri noi pe zi, cu aproximativ 500 mai puține față de săptămâna trecută și 107 noi decese.

La vremea adoptării măsurii de a deschide statul Texas, președintele Joe Biden a criticat această mișcare ca „gândire neanderthală” și a avertizat că este o „mare greșeală”.

„Astăzi, rata de pozitivitate Covid pe ultimele 7 zile a scăzut la un nou minim înregistrat: 4,95%. Spitalizările au scăzut la minimul din ultimele 6 luni. În această săptămână avem 1 milion de vaccinuri disponibile ”, a scris duminică guvernatorul Texasului, Greg Abbott, într-un tweet.

„Toată lumea se poate înscrie acum pentru un vaccin. Acestea sunt foarte recomandate pentru a preveni infectarea cu Covid, dar sunt întotdeauna voluntare”, a scris el.

Rata de pozitivitate a testului de 4,95% este cea mai scăzută pe care statul a înregistrat-o de la începutul pandemiei.

Potrivit Departamentului de Servicii de Stat din Texas, cel puțin 1.900 de cazuri noi de virus au fost raportate duminică, care este cel mai mic număr zilnic pe care statul l-a înregistrat de la începutul lunii iunie.

Datele de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că numărul mediu de cazuri înregistrate la șapte zile în Texas a scăzut la cel mai scăzut nivel de la mijlocul lunii iunie. Potrivit CDC, în Texas s-au înregistrat 3.783 de cazuri zilnice începând cu 27 martie.

Tweet-ul lui Abbott notează, de asemenea, că spitalizările au scăzut la cel mai mic număr din ultimele șase luni. Potrivit datelor de la Departamentul de Stat al Serviciilor de Sănătate din Texas (DSHS), 3.104 pacienți cu COVID-19 se aflau în spitale din tot statul începând de sâmbătă. Datele arată că statul nu a înregistrat un număr atât de scăzut din 19 septembrie, când au existat 3.081 spitalizări.

Scăderea numărului de cazuri de viruși, spitalizări și rata de testare a pozitivității survine la trei săptămâni după ce statul și-a ridicat oficial restricțiile de pandemie, inclusiv obligativitatea purtării măștii la nivel de stat.

Mississippi și-a eliminat restricțiile COVID-19 în același timp. La fel ca Texasul, Mississippi a înregistrat o scădere a cazurilor de virus și a spitalizărilor. Conform datelor CDC, începând de sâmbătă, Mississippi înregistra o medie de 254 de cazuri zilnice, ceea ce reprezintă o scădere față de luna precedentă, unde statul era în medie în jur de 520.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate