ACTUALITATEÎPS Teodosie: Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig...

ÎPS Teodosie: Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig și întuneric. Dar nu vă temeți! Dumnezeu este cu noi, să nu vă fie frică!

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre ceea ce societatea de astăzi consideră a reprezenta o problemă ca urmare a amenințărilor tot mai dese venite pe diverse canale:

„Suntem amenințați cu scumpiri, cu foamete, cu război, cu frig și întuneric. Dar nu vă temeți! De ce să vă temeți? S-a terminat milostivirea lui Dumnezeu? Nu s-a terminat! Nu se termină niciodată! Dumnezeu este cu noi, să nu vă fie frică!” a spus, într-un cuvânt, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Cuvântul aduce aminte de versetele din Evanghelie după Apostolul Matei, capitolul 26:

„Deci nu vă temeți de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală și nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut… Au nu se vând două vrăbii pe un ban? Și nici una din ele nu va cădea pe pământ fără știrea Tatălui vostru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La voi însă și perii capului, toți sunt numărați. Așadar nu vă temeți; voi sunteți cu mult mai de preț decât păsările. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”

IPS Teodosie a mai vorbit cu altă ocazie despre frica ce în timpul pandemiei s-a răspândit ca o altă maladie:

„Oamenii vin, se destăinuie, spun cât de rău le-a făcut frica. Unii nu scapă de frică, unii nu mai ies din casă, chiar dacă îi inviți și le spui: boala a trecut. A intrat într-un calapod al unei frici distructive. De aceea eu socotesc că nu prea a fost echilibru pentru că această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost un amestec între medicină și politică, ceea ce n-a dus întotdeauna la rezultate pozitive pentru oameni.

Eu am fost puțin mai fără frică în această pandemie. Toată lumea a fost cuprinsă de frică. Eu știu că frica de Dumnezeu este cea mai mare valoare. Chiar ne-o spune înțeleptul în Sfânta Scriptură. Este începutul înțelepciunii. Sigur, în această pandemie s-a indus o frică exagerată, pe care eu nu am înțeles-o. Și nu m-am supus unei frici impuse, de multe ori fără logică și fără rezultate, pentru că această frică a dus în foarte multe situații la instalarea unei frici fără remediu.”, a spus, în iunie 2021, Arhiepiscopul Tomisului, conform avereabisericii.ro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Dar când ne amenințau cu dozele lui faițăr popii tăceau ca porcu-n păpușoi.
    Singurul care s-a opus a fost cel de la Constanța. Și poate încă o mână de prelați, dar atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate