joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul: Covid-19 a revenit în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul: Covid-19 a revenit în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că au revenit infectările cu C19 în România, la fel ca și-n alte țări.

El spune că sunt în jur de 2.000 de cazuri pe zi și că acest „val” va dura circa o săptămână – două.

„A revenit și în România, ca și în alte țări. În momentul de față avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt așa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început și o să terminăm foarte rapid achiziția unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de față pe piață. Chiar mâine va fi o ședință cu spitalele din București să vedem dacă există probleme în ceea ce privește spitalizarea pacienților. Sunt oameni și mulți dintre ei preferă să rămână spitalizați câteva zile, chiar dacă tratamentul se poate face ambulatoriu și noi o să venim în întâmpinarea acestor pacienți sau a pacienților care au comorbidități, încât să asigurăm spitalizarea”, a afirmat Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a precizat că există posibilitatea aglomerării spitalelor: „În anumite zone este posibil să apară, unde sunt aglomerații mari urbane, cum este Bucureștiul”, scrie News.ro.

„Sunt două spitale de boli infecțioase, după cum bine știți, Balș și Babeș, s-au aglomerat. O să discutăm și cu colegii de la celelalte spitale de urgență, mâine dimineață, încât să putem asigura spitalizarea, dacă cumva prezentările sunt mai numeroase. Opinia mea e că acest val va mai dura circa una, două săptămâni, după care o să înceapă să scadă numărul de cazuri. Această transmisibilitate mai mare a acestui virus sau a variantei actuale duce la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, dar nu numai în România. Repet, peste tot se întâmplă același lucru”, a completat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește protocolul la infecția COVID în acest moment, Rafila a explicat:

„Se poate face testare acasă. Se constantă simptomatologia, dacă există, dacă nu există, atunci discutăm de forme inaparente”. „Poți să te duci la medicul de familie. Dacă ai o formă care să împiedice activitatea, atunci primești concediu medical. Dacă cumva nu mai există restricții în ceea ce privește circulația persoanelor infectate, dar recomandarea utilizării măștii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există și rămâne. Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciți, atunci să încercăm să nu răspândim infecția. Este un lucru bine-cunoscut”, a mai precizat Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că România nu a mai cumpărat vaccinuri și nici nu a mai achitat pe cele deja comandate de către Comisia Europeană.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. 100 de milioane de doze de soluție experimentală (pentru o populație de 15 milioane) care au costat un miliard de euro. România a renunțat la construirea a 6 (parcă) spitale care ar fi costat undeva la 650 de milioane de euro . Păi dacă eu mi-aș fi gestionat resursele financiare (de exemplu mi-aș fi cumpărat 1000 de lumânări când aveam nevoie doar de 10 bucăți, câți s-au injectat cu adevărat de bunăvoie, fără propagandă sau coerciție, 1% din populație) în modul în care voi gestionați țara as fi fost dat afară din casă de vreo bancă sau de primărie de 3 ori până acum. Dormeam în canalizare cu lumânările pe piept și-mi așteptam ultima suflare. Florin Catu de ce nu este la pușcărie numărând gratiile? Barna , Moldovan , Ghiorghiță? I-ați ascuns?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate