luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESzijjártó, mesaj clar pentru americani: Ungaria nu va mai accepta criticile din...

Szijjártó, mesaj clar pentru americani: Ungaria nu va mai accepta criticile din partea SUA cu privire la democrație. Ei vor să-l excludă pe Trump din cursa electorală

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei a avertizat Statele Unite ale Americii să nu mai critice țara sa cu privire la starea democrației, potrivit 24.hu.

„De acum încolo, guvernul (n.r. Ungariei) nu va accepta nicio critică din partea Statelor Unite cu privire la starea democrației. SUA vor să-l excludă din cursa electorală de acolo pe cel mai probabil candidat la președinție, Donald Trump“, a spus Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe de la Budapesta.

Potrivit declaraţiei ministerului, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor la o conferință de presă comună cu ministrul de externe din Macedonia de Nord, şeful ministerului a cerut tuturor membrilor administraţiei Statelor Unite să se abțină de la declaraţiile „pedagogice“ despre starea democraţiei maghiare:

„De acum înainte, nu vrem să auzim de la americani despre cum funcționează democrația aici, cum funcționează instituțiile, cum rămâne cu statul de drept“, a adăugat Szijjártó.

Ministrul ungar a indicat și faptul că excluderea lui Donald Trump ar fi o veste foarte proastă pentru că „se poate avea încredere în el când vine vorba de crearea păcii, pentru că a fost singurul în ultimele decenii care a reușit să rezolve situația Orientul Mijlociu“.

„Cred că avem dreptate să credem că dacă Donald Trump ar fi președintele Statelor Unite, ar fi pace foarte repede în zona noastra. De asemenea, suntem convinși că dacă Donald Trump ar fi rămas președintele Statelor Unite, acest război nu ar fi izbucnit“, a spus diplomatul ungar.

El a concluzionat că „ar fi o veste deosebit de proastă pentru noi, susținătorii păcii, dacă eforturile din Statele Unite de a exclude cel mai probabil candidat la președinție ar avea succes”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate