ACTUALITATESUA | Joe Biden cere interzicerea armelor de asalt pentru persoanele fizice:...

SUA | Joe Biden cere interzicerea armelor de asalt pentru persoanele fizice: Violența este o epidemie

Președintele american Joe Biden a denunțat joi “epidemia” de violențe cu arme de foc din SUA, într-un discurs rostit la Casa Albă în care a amintit seria de masacre care au zdruncinat țara în ultimii ani, relatează AFP și Reuters.

„Violența cu uz de arme de foc în această țară este o epidemie, este o rușine internațională”, a deplâns Biden în discursul său, la care au asistat și supraviețuitori ai unor recente atacuri cu arme de foc. “Destul cu rugăciunile, e timpul să trecem la fapte”, a spus șeful statului, care a prezentat un plan limitat vizând controlul armelor.

Biden a asigurat că niciuna dintre măsurile prezentate nu contravine amendamentului 2 al Constituției SUA, despre care susținătorii armelor de foc afirmă că le garantează dreptul la port-armă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Între altele, planul prevede interzicerea puștilor de asalt, precum și a încărcătoarelor de mare capacitate.

De asemenea, liderul de la Casa Albă vrea ca Biroul federal pentru controlul alcoolului, tutunului și armelor de foc (ATF) să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în SUA și ca statele să adopte legi care să faciliteze identificarea persoanelor “cu risc” deținătoare de arme, notează Agerpres.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT