vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATESUA | Joe Biden cere interzicerea armelor de asalt pentru persoanele fizice:...

SUA | Joe Biden cere interzicerea armelor de asalt pentru persoanele fizice: Violența este o epidemie

Președintele american Joe Biden a denunțat joi “epidemia” de violențe cu arme de foc din SUA, într-un discurs rostit la Casa Albă în care a amintit seria de masacre care au zdruncinat țara în ultimii ani, relatează AFP și Reuters.

„Violența cu uz de arme de foc în această țară este o epidemie, este o rușine internațională”, a deplâns Biden în discursul său, la care au asistat și supraviețuitori ai unor recente atacuri cu arme de foc. “Destul cu rugăciunile, e timpul să trecem la fapte”, a spus șeful statului, care a prezentat un plan limitat vizând controlul armelor.

Biden a asigurat că niciuna dintre măsurile prezentate nu contravine amendamentului 2 al Constituției SUA, despre care susținătorii armelor de foc afirmă că le garantează dreptul la port-armă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Între altele, planul prevede interzicerea puștilor de asalt, precum și a încărcătoarelor de mare capacitate.

De asemenea, liderul de la Casa Albă vrea ca Biroul federal pentru controlul alcoolului, tutunului și armelor de foc (ATF) să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în SUA și ca statele să adopte legi care să faciliteze identificarea persoanelor “cu risc” deținătoare de arme, notează Agerpres.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE