sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATESe întâmplă în statul suveran România: MAE a încercat să ASCUNDĂ o...

Se întâmplă în statul suveran România: MAE a încercat să ASCUNDĂ o întâlnire între ministrul Odobescu și ambasadorul Chinei la București

Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, l-a primit zilele trecute într-o vizită oficială pe Ambasadorul Chinei la București, ES Han Chunlin.

Despre acest lucru nu ați fi aflat urmărind comunicările MAE, pentru că această întâlnire a fost ascunsă de ochii contribuabilului român.

Cu alte cuvinte, așa cum se întâmplă în orice stat suveran, primul diplomat al țării a făcut tot posibilul să ascundă o întâlnire cu un emisar al altei țări, cu care avea tot dreptul să se întâlnească.

Evenimentul a fost făcut public de partea chineză, pe siteul oficial al Ambasadei de la București.

Conform acestei surse, „construirea unei comunități de destine umane” este scopul urmărit de diplomația chineză în „noua eră”.

China este avocatul „unei lumi multipolare și a unei globalizări incluzive economic”.

Partea chineză a remarcat că în cei 75 de ani de relații diplomatice cu România, „relațiile dintre cele două țări au rezistat testului furtunilor internaționale și au menținut o dezvoltare constantă”.

China este dispusă să lucreze cu România în sensul dezvoltării unei „prietenii tradiționale, a unei co-operări practice și a promovării unei prietenii româno-chineze comprehensive și al unui parteneriat cooperativ”.

Chinezii speră că cele două părți vor profita de aniversarea a 75 de ani de stabilire a relațiilor diplomatice pentru „a extinde cooperarea în politică, comerț și economie” și că partea română „va continua comunicarea apropiată cu partea chineză pe probleme de interes comun”.

Nu se știe ce a declarat partea română.

Conform jurnalistului Dan Tomozei, partea română a tratat cu lipsă de respect și evenimentul de marcare la București a Anului Nou chinezesc, organizat de Ambasada Chinei și pentru a sărbători 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

România a trimis secretarul de stat din MAE și pe prefectul Rareș Hopincă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. nu am fb aici dar mie mi-a venit pe feed acum cateva zile. S-ar putea totusi sa fi venit de la ambasada chinei, oricum era o poza cu odobescu si chulin si un text in romaneste.. daca mi-a ajuns mie va dati seama ca nu a fost niciun secret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE