marți, iunie 6, 2023
ACTUALITATEItalia introduce VACCINAREA OBLIGATORIE pentru sportivi: nimeni nu mai poate practica un...

Italia introduce VACCINAREA OBLIGATORIE pentru sportivi: nimeni nu mai poate practica un sport de echipă dacă nu este vaccinat

Italia a introdus vaccinarea obligatorie a tuturor sportivilor care-și desfășoară activitatea în aer liber, sub auspiciile „super greenpass-ului” adoptat de guvernul de la Roma, informează Gazzetta dello Sport.

Dacă până acum, pașaportul de vaccinare era necesar pentru spațiile închise, precum vestiarele sau sălile de sport, acum executivul condus de tehnocratul Mario Gradi a impus acest document pentru toate activitățile sportive.

„Cei nevaccinați nu vor mai putea luat parte la nicio activitate competitivă și este vorba despre o noutate substanțială, având în vedere că nu sunt prevăzute derogări pentru profesioniști”, notează sursa citată.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De miercuri seara, 29 decembrie, Guvernul de la Roma solicită certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine, săli de sport și chiar pârtiile de schi.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă până acum prezentarea unui test negativ putea facilita accesul celor nevaccinați, din ianuarie acest lucru nu va mai fi posibil.

Pe lângă cele menționate mai sus, Guvernul a redus gradul de ocupare a stadioanelor la 50 la sută, de la 75% cât este în prezent.

De asemenea, ministrul sănătății, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măștii va fi din nou obligatorie în aer liber și a cerut oamenilor să folosească măștile de o calitate superioară, precum cele tip Ffp2, în transportul public și în alte locuri publice, cum ar fi teatre, cinematografe și la evenimente sportive.

În plus, concertele și evenimentele în aer liber vor fi interzise până pe 31 ianuarie, iar discotecile și cluburile de noapte vor fi și ele închise, într-un efort de a preveni socializarea în masă caracteristică vacanței de iarnă.

Totodată, guvernul a decis să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la șase luni precum şi perioada de administrare a dozei de rapel „booster”, de la cinci, la patru luni.

Toate acestea pe fondul faptului că Italia avea deja unul dintre cele mai restrictive regimuri de combatere a Covid, dar cunoaște o explozie de cazuri.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate