vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEStudiu | Vaccinul Pfizer nu oferă imunitate de durată împotriva virusului, indiferent...

Studiu | Vaccinul Pfizer nu oferă imunitate de durată împotriva virusului, indiferent de vârstă

Persoanele care s-au vaccinat împotriva cu serul celor de la Pfizer nu vor avea imunitate de durată în fața virusului, indiferent de vârstă, potrivit unui nou studiu major realizat în Israel și citat de Jerusalem Post.

Echipa de cercetători de la Institutul Kenyon din Ierusalim (KI) și de la Centrul de Cercetare și Inovare Maccabi din Tel Aviv (KSM) a realizat un studiu retrospectiv de cohortă care a comparat incidența infecțiilor în rândul persoanelor care s-au inoculat anti-Covid la începutul campaniei de vaccinare din Israel (ianuarie și februarie) și printre cei care s-au vaccinat două luni mai târziu (martie și aprilie).

În Israel, în curând va începe vaccinarea cu cea de-a patra doză, oamenii deja obișnuindu-se cu ideea că vor trebui să continue să se vaccineze „din când în când”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Riscul infecției a fost semnificativ mai mare pentru persoane în funcție de cât de devreme s-au vaccinat, fiind observat și un trend de risc mai ridicat de spitalizare. Vârsta persoanelor nu a avut niciun efect asupra scăderii eficacității vaccinului, adică protecția oferită de acesta a scăzut pentru toată lumea, nu doar în cazul vârstnicilor

Cercetătorii afirmă că rezultatele sunt consecvente cu alte studii făcute asupra acestui subiect, acestea arătând la rândul lor un declin al nivelurilor de anticorpi și compușilor din sistemul imunitar la 4-6 luni după vaccinare.

„Eficacitatea vaccinului scade pentru toată lumea, potrivit studiului”, afirmă dr. Barak Mizrahi, coordonatorul cercetării.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE