ACTUALITATEIsraelul pregătește campania de vaccinare cu a patra doză: E doar o...

Israelul pregătește campania de vaccinare cu a patra doză: E doar o chestiune de timp și, în orice caz, va trebui să continuăm să ne vaccinăm din când în când

Directorul general al Ministerului Sănătății, prof. Nachman Ash, spune că israelienii vor trebui să primească o a patra doză a vaccinului anti-Covid-19 cândva în viitor, pe măsură ce nivelurile de anticorpi scad. „Este probabil o chestiune de timp, iar întrebarea este cât timp. Dacă [protectia vaccinului] durează un an, am fi încântați… În orice caz, probabil că nu va dura mulți ani și va trebui să continuăm să ne vaccinăm din când în când. Sper să fie un an sau mai mult”, a spus el.

Ministerul a raportat sâmbătă seara că valoarea R a coronavirusului din Israel – care indică câți oameni, în medie, infectează un singur purtător de virus – a depășit 1 pentru prima dată după câteva luni.

Numărul de reproducere a virusului, sau valoarea R, a ajuns la 1,02, ceea ce indică faptul că pandemia ar putea reveni în Israel după săptămâni de declin constant.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prof. Ash spune că țara ar putea fi nevoită să reintroducă unele restricții care au fost ridicate recent, pe fondul reapariției alarmante a cazurilor de coronavirus. Însă nu există niciun motiv de panică, menționează el.

Premierul Naftali Bennett a declarat duminică că guvernul său nu intenționează să reimpună măsuri anti-Covid pe timpul iernii. Cele mai multe cazuri noi sunt raportate în rândul copiilor care nu sunt încă eligibili să se vaccineze împotriva agentului patogen, ceea ce arată că „Israelul se poate confrunta cu un mini-val centrat în jurul copiilor”.

Prim-ministrul a mai spus că Israelul lucrează pentru a procura tratamente anti-Covid-19, cum ar fi pastilele antivirale de la Merck sau Pfizer, dar a menționat că preferă să prevină boala decât să o trateze.

Israelul a devenit prima țară din lume care a oferit cetățenilor săi o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, în august, în ciuda faptului că la acea vreme se lăuda cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume, potrivit Smart Radio.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...