marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEClarificări despre un non-subiect: „aterizarea” jurnalistului Răzvan Bucuroiu cu elicopterul în preajma...

Clarificări despre un non-subiect: „aterizarea” jurnalistului Răzvan Bucuroiu cu elicopterul în preajma mănăstirii Lainici

Zilele trecute, mass-media românească a găsit un nou subiect: sosirea jurnalistului și editorului Răzvan Bucuroiu cu elicopterul la Mănăstirea Lainici din județul Gorj.

Acesta a sosit cu elicopterul onorând o invitație, iar aparatul de zbor a aterizat în parcarea mănăstirii. Presa a titrat că traficul a fost oprit „pentru ca elicopterul să aterizeze în siguranță și să nu fie pus în pericol vreun participant la trafic, iar unele persoane au filmat și fotografiat elicopterul și momentul aterizării”.

Însă, conform imaginilor video, traficul nu avea cum să fie oprit pentru că parcarea este paralelă cu șoseaua, iar aterizarea în sine a durat câteva zeci de secunde.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată și punctul de vedere al jurnalistului, în care acesta explică ce s-a întâmplat:

„Așadar…
Nu există mop care să curețe mormanele de lături vărsate de canalele media (unele chiar “quality“) pe marginea episodului cu elicopterul aterizat în poala mănăstirii Lainici.
Neavând forța lor pe penetrare, îmi fac datoria personală de a relata pe această pagină, clar & sec, exact așa cum stau lucrurile. Și, de a ruga pe toți care cred că cele spuse sunt adevărate, a distribui la rândul lor acest mesaj. În definitiv, în această viață doar o “avere“ avem: bunul nostru nume.
Bref, tot ceea ce s-a spus este 100% minciună. 101% chiar, căci apar și invenții/broderii pe marginea… minciunilor gogonate.
Mai întâi de orice, nu dețin nici un mijloc de deplasare aerian. Un elicopter costă cam 3 milioane de Euro, sumă care este abstractă pentru unul ca mine. Cu asta cred că sunt de acord cei care mă știu, nu puțini.
Nu sunt proprietar de trust de presă, din care să-mi cumpăr… elicopter. După cum știți, revistele “trustului de presă“ nu mai apar de mult (Lumea credinței, Lumea Monahilor, Sfinții Ortodoxiei, Case regale etc). A rămas editura de carte, dar doar cu volume bine țintite. Da, am editat în trecut multe reviste, unele chiar bune, care cred că mai mult au ajutat decât au încurcat. Sau greșesc? Și nu profitul a fost, în nici un caz, mobilul acestei întreprinderi editoriale, ci un ideal. Pe care l-am servit cât am putut de bine și de mult.

“Elicopterul a aterizat pe drumul principal, blocând traficul.“ Asta este minciuna cea mai sfruntată! Cine a fost la Lainici știe că în dreptul mânăstirii sunt două mari suprafețe de asfalt, paralele: una este drumul principal, pe care se derulează traficul, alta este vechiul drum, dezafectat, care va fi o parcare (nemarcată ca atare, încă). În prezent, are statut de organizare de șantier. Acesta era cel din dreptul mânăstirii (stânga ei), adică ceea ce s-a văzut în imagini.

În plus, care om teafăr își imaginează că un elicopter aterizează pe drumul principal al Defileului, blocând traficul între cele două provincii istorice românești timp de “zeci de minute, poate chiar o oră“ și imediat nu ar fi apărut ca din pământ poliție, jandarmi, ISU, Antitero etc? Sau nu ar fi filmat șoferii indignați aceste incident? Pe scurt, o absurditate…
Da, a venit părintele stareț să ne întâmpine. Ne știm de 20 de ani, ne leagă o veche camaraderie spirituală. Am tipărit o carte despre Sfântul Irodion, “Luceafărul de la Lainici“, am scris mult despre mânăstirea aceasta. Care e crima?
“Aroganță, tupeu, sfidare“ Primești o invitație inedită de a zbura cu elicopterul (recunoașteți cu toții!), o accepți. Mai ales fiind ziarist, deci fire curioasă, căutând subiecte reale, de impact. La prima călătorie din care a rezultat și un reportaj difuzat la TVR, plus o postare pe Fb cu multe like-uri, nimeni nu a zis nimic. La a doua deplasare, au sărit ca arși! Ce este diferit la prima, față de a doua?

O ultimă constatare, necăjită: dacă la presa de toată mâna mă așteptam la asemenea reacții delirante pe marginea unui subiect inexistent (pe fond), nu de același tratament mă gândeam că voi beneficia din partea unor colegi de breaslă creștină. Aceștia sunt mai periculoși decât inamicii declarați.

Închei acest text jenant, ofensator la adresa bunului simț și al necesității explicării în spațiul public, prin faptul că ar trebui să enunț la final, inclusiv ca întărire a celor afirmate mai sus, că soarele răsare de la est, că ploaia cade de sus în jos, că omul se naște, trăiește ce trăiește și apoi moare.

Tot Sfântul Irodion va aduce lumina, dar și pacea peste sufletele noastre, asta e limpede!”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

16 COMENTARII

 1. mie mi se rupe că s a dat Răsvan Bucuroiu cu elicopterul.

  Problema e că dacă știi că e un răsboi contra Bisericii nu te dai mare cum te dai tu cu elicopterul, să mai facă prestituatele incă un scandal pentru Biserică.

  Și a doua problemă este, poate citește Răsvan Bucuroiu, că Dumnezeu ii smerește unul câte unul pe toți creștinii vacciniști fanatici care au apărat sistemul terorist penelisto useristo globalist aharatist. Ce pățește dl. Bucuroiu este ca să vadă că oricâte compromisuri face globaliștilor, ăia nu o să aibă scrupule să il arunce la gunoi la prima ocazie.

  Oare dl Bucuroiu se gândește noaptea că poate un tânăr care s a vaccinat datorită propagandei lui o să moară de la cheaguri de sânge postvaccinale?

 2. De ce este un „non-subiect”? Că unul, bugetar, se sparge în figuri și sparge mii de euro să se dea cu elicopterul e „non-subiect”? Iar în acest timp copii sărmani fac foamea prin satele din împrejurimi? BA ESTE UN SUBIECT ADEVĂRAT, REAL ȘI GRAV.
  Marii „boși” din B.O.R. se dau cu merțanele, ziaricii clerici se dau cu elicopterele… trai pe vătrai la acești bugetari.

 3. Oricum ar fi si orice ar fi, chiar si daca primesti o invitatie in acest sens, nu te duci cu elicopterul la manastire. Daca vrei, poti zbura cu elicopterul in zboruri de agrement, whatever, dar nu te duci la manastire, mai ales ca nu era o manastire cu traseu inaccesibil…e vorba de bun simt, educatie, smerenie etc, etc….asa ceva nu se face

   • Exact! Si te mai si lauzi apoi pe FB cat de “jmecher” esti tu si cum “i-ai facut” pe prostii care vin cu masina si fac 5-6-7 ore…bine ca n-a scris: “ba săracilor, uitati-va bă la mine, eu vin in 30 de minute la Manastirea Lainici, voi faceti o zi pe drum….ha,, ha, ha, vai de capul vostru de săraci care sunteţi săraci”… si mai esti la editura “Lumea Credintei!”…credinta in ce sau in cine? in ala cu coarne, in mândrie, în fală, in slavă deşartă? măcar, dacă o faci, stai nene în banca ta, nu pune pe FB asa ceva, taci din gură…dar nu…vorba aia, prostul daca nu e si fudul…

    • N-a scris domne așa ceva, nu s-a lăudat că a „făcut” pe cineva, ci a povestit despre experienta inedită de a merge cu elicopterul. Interpretarea dvs este delirantă, realmente. Și ziceți că nu mâncați carne în postul ăsta?

     • Stimate domn, ce e atat de greu de inteles ca nu se face asa ceva? Nu te duci la Manastire cu elicopterul decat daca vrei sa epatezi. Inainte de a face asta trebuie sa te gandesti: măi, daca fac asta, si mai pun si pe FB, nu o sa iasa iureş? Iata ca a iesit! Repet, poti sa descri experienta de a zbura cu elicopterul facand un zbor de agrement deasupra muntilor, mergand, sa zicem, daca vrei neaparat, la o nunta, la un botez (cum a facut persedintele CJ Caras Severin, care s-a dus cu elicopterul la nunta lui fiu-sau parca), dar nu la manastire…Iar daca o faci, nu scrii pe FB! Ever! Nu-i mai tineti partea ca a dat cu oistea-n gard. A oferit, vrand-nevrand, un nou prilej de cancan privind spiritualitatea (direct sau indirect), vuieste intreaga medie, la modul negativ, asta ne dorim acum? sa oferim celor care abia asteapta un nou motiv de atac? deci nu a fost deloc Ok si gata, punem punct, poate si-a invatat omul lectia si cu cat va insista sa arate ca nu a gresit, cu atat va genera noi polemici. cine se scuza, se acuza!

    • Foarte bine ați punctat. Ceea ce-a făcut acel bugetar denotă disprețul pe care-l manifestă această categorie față de cei cele asigură traiul. UN TRAI LUXOS, CHIAR.

   • ‘Creștinul ‘ Răzvan Bucuroiu este pe altă lume, nu are habar ce vorbește. Iată ce a scris el însuși cu mânuța lui în ziarul Lumina (https://ziarullumina.ro/amp/pelerini-cazuti-din-cer-175309.html):
    “Un articol de: Răzvan Bucuroiu – 13 Oct, 2022
    Da, trebuie să mărturisesc faptul că a fost cea mai insolită năzbâtie acrobatic-duhovnicească pe care am comis-o: închinarea la mănăstiri… pe calea aerului. Sâmbăta trecută [nota mea: 8 octombrie 2022], din cer au coborât trei pelerini pe o poiană de lângă Mănăstirea „Sfântul Mucenic Filimon” din județul Vâlcea, unde se nevoiește părintele Valerian, omul lui Dumnezeu. S-au dat jos dintr-un elicopter H 125 Airbus, o bijuterie nouă-nouță aparținând unui întreprinzător atipic: a investit într-o mare firmă de construcții, dar și în mântuirea lui și a familiei sale. Acest creștin este student (ca și mine: tomnatic!) la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, dar și filantrop al vetrelor monahale.”

    Numește închinarea la mănăstiri “năzbâtie acrobatic-duhovnicească”. Să se iute, dacă mai are ceva bun simț, ce înseamnă pelerinaj.
    “Pentru creștinii ortodocși, un pelerinaj este o călătorie sau căutare cu o mare încărcătură morală pentru credința și convingerile ortodoxe (https://ro.orthodoxwiki.org/Pelerinaj)

    Din timpurile medievale, pelerinii care merg de exemplu, la Santiago de Compostela în Spania vin de la distanțe de sute de kilometri și, conform tradiției, trebuie să parcurgă PE JOS cel puțin ultimii 100 km dacă nu tot traseul. Şi călătoria poate dura de la 6 zile la o lună !

    • Deci tu mergi, pe jos sau în cele mai grele condiții, la mânăstire, indiferent unde s-ar afla, da? Asta ne spui. Nu ții cont de alte treburi, că ai serviciu, copii, etc. Mergi pe jos sau alegi cea mai dificilă cale de transport. Asta ne spui, nu? Adică dacă eu vreau la Rohia, care-i la 500-600 km de mine, mai bine nu ma duc decat sa ma duc cu avionul sau altceva care ma duce mai repede? Sau daca e un severinean care vrea să meargă la Putna, trebuie să fie musai pe jos, cu trenul sau cu mașina ca să facă 15 ore, ca să fie „creștin”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE