ȘTIRISondaj CURS | Peste jumătate dintre români sunt reticenți cu privire la...

Sondaj CURS | Peste jumătate dintre români sunt reticenți cu privire la vaccinare și la campania făcută în jurul acesteia

Într-un sondaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbana și Regională) cu un eșantion de 1107 de respondenți adulți a adunat date statistice legate de opinia românilor cu privire la vaccinare, un posibil război și situația politică actuală. Metoda folosită a fost CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), iar marja maximă de eroare este de ±3% la un nivel de încredere de 95%.

Aproape 70% dintre respondenți consideră că direcția României este una mai degrabă greșită.

În legătură cu vaccinarea, poziția românilor este fin delimitată, procentele fiind apropiate. Aproximativ 52% spun că campania de vaccinare merge rău, 41% spun contrariul, iar 7% nu au răspuns.

sursă foto: CURS

Întrebați dacă se vor vaccina, respondenții sunt, din nou, polarizați puternic și reticenți totodată. Aproximativ 42% dintre aceștia sunt convinși că se vor vaccina odată ce vor avea loc, în timp ce cca. 55% nu sunt în totalitate deciși (dintre aceștia: 20% înclină înspre a se vaccina, 22% nu se vor vaccina, iar 13% sunt complet nehotărâți).

sursă foto: CURS

În ceea ce privește încrederea în anumite instituții de bază ale țării, locul întâi este ocupat categoric de către Biserică, urmată de Armată, Pompieri și Primărie.

sursă foto: CURS

Dată fiind situația geopolitică tensionată odată cu ivirea unui posibil război la câțiva kilometri de România, sondajul arată că românii încep să se teamă de posibilitatea unui conflict armat în care ar fi implicată și România, inevitabil. Mobilizarea rezerviștilor din cadrul Ministerului Apărării este, cu siguranță, un semnal de alarmă.

sursă foto: CURS

În legătură cu conflictul din coaliția de guvernare, aproape o treime dintre respondenți îl consideră vinovat pe Vlad Voiculescu, în timp ce mai bine de jumătate dintre aceștia consideră că vina este a partidelor.

sursă foto; CURS

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. E o nebunie, au relansat propaganda pe toate canalele, parcă au innebunit, o operatiune gigantică de marketing să vândă produsele unor corporații care au avut mari probleme de etică medicală. Totul sub perdeaua de fum a apocalipsei covidice.

    sunt stresați că se ventilează virusul, se realizează imunizarea naturală inainte să-și fi vândut stocurile de seruri experimentale și inainte ca politrucii să fii profitat suficient de alertă pentru a-și da tunurile …

    i-am scris unui jurnalist bleg de la digi24 pe blog o argumentație rezonabilă impotyrivas boligativității și a panicii planetare. Nu mi-a pus commentul, in schimb a lăsat comentariile bulei care il lăudau. Pe langă că au fost plătiti de guvern, nici măcar curajul argumendezbateriitării nu-l au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...