luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEFranța ar putea renunța la certificatul de vaccinare „la sfârşitul lui martie,...

Franța ar putea renunța la certificatul de vaccinare „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”

Franţa estimează că există „motive de a spera” că „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal”, datorită ameliorării situaţiei sanitare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecțiile pe care le facem (…) există motive de a spera că în acest orizont de timp situația se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri”, a estimat el, scrie sursa citată.

Preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală, Alain Fischer, a estimat miercuri, în faţa Senatului, că o renunţare la certificatul de vaccinare (verde) poate fi luat în calcul „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”, dacă o serie de condiţii sunt îndeplinite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Din punct de vedere științific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens”, a spus el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

El a evocat, de asemenea, necesitatea, ca „supraîncărcarea spitalicească actuală să dispară, ca spitalele să revină la o stare de funcţionare obişnuită şi ca pacienţii non-Covid să poate fi trataţi fără întârziere”. De asemenea, a mai spus Alain Fischer, este necesară o „acoperire vaccinală cu rapel ridicată”.

Alain Fischer a subliniat că acest exerciţiu de proiecţie este un „teren fragil”, dar potrivit lui „poate merge destul de repede”, întrucât incidenţa scade “destul de repede”.

Gabriel Attal a precizat, la rândul lui, că se va renunța la permisul vaccinal “imediat ce va exista o normalizare a situaţiei din spitale, adică nu vor mai exista spitale sub tensiune puternică din cauza COVID”.

Numărul de morţi în Franţa de la începutul pandemiei se ridica marţi seară la 133.614. Peste 80% din populaţia totală este vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce 78,5% dintre francezi sunt vaccinaţi cu două doze.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE