ACTUALITATEMarea Britanie schimbă regulile și permite administrarea combinată a vaccinurilor

Marea Britanie schimbă regulile și permite administrarea combinată a vaccinurilor

Marea Britanie schimbă regulile în privința vaccinării, anuntând că unei persoane i se poate adminstra a doua doză, rapelul, folosind și un alt vaccin, în caz că nu sunt stocuri suficiente sau că nu se știe primul produs administrat, scrie agenția Reuters, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, Guvernul britanic va permite ca oamenilor să li se administreze doze diferite de vaccin, dar doar în anumite condiţii, se arată în ghidul publicat în ajunul Anului Nou.

Coordonatorul campaniei de imunizare precizează că administrarea combinată nu este recomandată, dar că în situații excepționale este singura soluție.

Atfel, dacă acelaşi vaccin nu este disponibil sau dacă nu se cunoaşte primul produs primit, este posibil să se administreze o doză din produsul disponibil local pentru a completa fişa de vaccinare a persoanei respective, se arată în ghid.

„Ar trebui depuse toate eforturile pentru a administra acelaşi vaccin, dar acolo unde nu este posibil e mai bine să injectăm a doua doză din alt vaccin decât să nu o facem deloc”, a precizat Mary Ramsay, coordonator al campaniei de imunizare de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia

Cu puţin timp în urmă, Marea Britanie dezbătea şi posibilitatea de a amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite