ACTUALITATEStatul alocă 11 lei pentru trei mese pe zi în spital |...

Statul alocă 11 lei pentru trei mese pe zi în spital | Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta se teme că pacienții nu vor mai avea ce mânca

Viața pacienților români din spitale poate fi afectată direct de valul de scumiri anunțate la alimentele de bază. Unul dintre managerii spitalelor care și-a exprimat îngrijorarea în acest sens este Beatrice Mahler, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, scrie stiripesurse.ro. Mai exact, statul român alocă pentru fiecare pacient internat în spital suma de 11 lei, pentru toate cele trei mese. Fiecare unitate medicală trebuie să facă un meniu care să se încadreze în această sumă.

„În spital din cei 11 lei normă de hrană pentru un pacient, regim comun, trebuiesc asigurate 3 mese/zi. Nici măcar nu visăm la ceea ce ar trebui să fie normalul, adică pacientul să își aleagă meniul dintr-o varietate de preparate.

În România, în spitalul public, pacientul nu are din ce să aleagă, meniul este simplu (11 lei / 3 mese), repetitiv, sărac în vitamine, iar desertul este un răsfăț de care are parte uneori, foarte rar, pacientul cu tuberculoză”, s-a exprimat Beatrice Mahler, pe Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Medicul Beatrice Mahler se arată extrem de îngrijorată și de faptul că unii furnizori vor refuza să mai livreze mâncare pacienților din cauza faptului că sumele înscrise din contracte nu mai corespund cu cele de pe piață. Managerul de la Spitalul „Marius Nasta” spune că situația alimentelor pentru pacienți, iar pacienții vor fi afectați: alimente puține, sărace caloric. Alimentația adecvată este parte din procesul de tratament.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Alimentele se scumpesc de la o săptămână la alta, de la pâine, la legume, la carne…cred că fiecare am constatat că suma pe care o necesită achiziția de alimente în familie a crescut pentru aceeași cantitate.

În spital în scurt timp furnizorii care au acorduri cadru încheiate pentru alimente, vor renunța la acestea, pentru că prețurile din acord nu mai permit furnizarea alimentelor.  Cum va arăta masa unui pacient, dacă azi când încă livrarea se face la prețurile vechi, calitatea și diversitatea alimentelor lasă mult de dorit?”, s-a exprimat Beatrice Mahler, pe pagina de Facebook a Institutului „Marius Nasta”, potrivit sursei menționate.

Guvernul României a majorat cu doar un leu suma alocată pentru mesele pacienților din spitale, în ultimul an. De la 10 lei, a crescut la 11 lei pentru toate cele trei mese.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Tu Beea, ai facut vreo sesizare in acest sens la superiorii tai ? Sau faci doar un exercitiu de imagine cu prietenii tai din media? Eu merg pe varianta a doua!:))) Ca doar asti o trompeta verificata a sistemului….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate