News ȘTIRI Președintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii...

Președintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii nevaccinați

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, miercuri, că o eventuală decizie privind vaccinarea obligatorie trebuie luată după o analiză atentă, fiindcă nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură pentru copii nevaccinați.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar „nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, scrie News.ro.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiționa mersul la școală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinați copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă.

Acest punct de vedere pare cel puțin surprinzător dacă ne amintim că în urmă cu trei ani președintele Iohannis susținea public obligativitatea vaccinării.

„Este nevoie de prevenirea unor astfel de îmbolnăviri, printr-o vaccinare sistematică obligatorie și bine organizată, din partea Ministerului Sănătății”, declara președintele Iohannis în 2017, în perioada în care fostul președinte PSD Liviu Dragnea se opunea obligativității vaccinării.

Din această perspectivă, nu putem să nu ne întrebăm dacă viziunea președintelui Iohannis față de un subiect atât de sensibil, în principal pentru părinți, nu este una strict electorală.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate