sâmbătă, aprilie 20, 2024
EDUCAȚIEPreședintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii...

Președintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii nevaccinați

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, miercuri, că o eventuală decizie privind vaccinarea obligatorie trebuie luată după o analiză atentă, fiindcă nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură pentru copii nevaccinați.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar „nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, scrie News.ro.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiționa mersul la școală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinați copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă.

Acest punct de vedere pare cel puțin surprinzător dacă ne amintim că în urmă cu trei ani președintele Iohannis susținea public obligativitatea vaccinării.

„Este nevoie de prevenirea unor astfel de îmbolnăviri, printr-o vaccinare sistematică obligatorie și bine organizată, din partea Ministerului Sănătății”, declara președintele Iohannis în 2017, în perioada în care fostul președinte PSD Liviu Dragnea se opunea obligativității vaccinării.

Din această perspectivă, nu putem să nu ne întrebăm dacă viziunea președintelui Iohannis față de un subiect atât de sensibil, în principal pentru părinți, nu este una strict electorală.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE