EDUCAȚIEPreședintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii...

Președintele Iohannis spune că nu trebuie îngrădit dreptul la educație pentru copiii nevaccinați

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, miercuri, că o eventuală decizie privind vaccinarea obligatorie trebuie luată după o analiză atentă, fiindcă nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură pentru copii nevaccinați.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar „nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, scrie News.ro.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiționa mersul la școală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinați copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învățătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă.

Acest punct de vedere pare cel puțin surprinzător dacă ne amintim că în urmă cu trei ani președintele Iohannis susținea public obligativitatea vaccinării.

„Este nevoie de prevenirea unor astfel de îmbolnăviri, printr-o vaccinare sistematică obligatorie și bine organizată, din partea Ministerului Sănătății”, declara președintele Iohannis în 2017, în perioada în care fostul președinte PSD Liviu Dragnea se opunea obligativității vaccinării.

Din această perspectivă, nu putem să nu ne întrebăm dacă viziunea președintelui Iohannis față de un subiect atât de sensibil, în principal pentru părinți, nu este una strict electorală.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...