OPINIIGermanu-i foarte tacticos...

Germanu-i foarte tacticos…

Erau 5 grade ieri dimineață în clasa lui fiu-miu, și tot atâtea dincolo de perete, la fiică-mea. Prin oraș, două școli au anunțat că trec în online din motive de agent termic pus pe jucat scunsa, iar în apartamente se dârdâie ca pe vremuri. Între timp: șantiere încă în lucru pe la țevăraie, rezerve de combustibil…mai mult lipsă, datoria aia de peste o sută de milioane de lei făcută cu seninătate încă atârnă, cu toate efectele ei în lanț și iarna… vine! Germanul sub bagheta căruia s-au strâns toate aceste minuni are, însă, timp: a plimbat niște goști de pe la Banca Mondială prin oraș, a arătat cu deștu` către București, cum că ar fi cazul să bage niște bani pentru a-i trece pe timișoreni iarna (?!) și apoi ne-a încântat cu fotografia micuței timișorence adusă pe lume de soția-i chinezoaică. Deh… germanu-i foarte tacticos: salutăm primul cetățean român din familie!

La București, alt german: fiindcă afurisitele alea de plăci tectonice sunt prea nărăvașe, nu înțeleg să se așeze la ordin, e nevoie de timp. Și tactică: după ce a întârziat aproape o săptămână consultarea cu partidele pentru desemnarea noului premier, iepurașul scos din joben mai asigură 10-14 zile de bâjbâială, chiar dacă țara arde. După care, cel mai probabil va relua procedura, dublând timpii de așteptare. Ăsta-i băiatul ăla care, după șapte ani la vârful statului, arată cu deștu` către alții în timp ce acuză statul pe care îl conduce că este unul „eșuat”. Deh… germanu-i prea tacticos ca să fie de vină pentru ceva!

Dar… să dăm cuvântul maeștrilor. „Germanu-i foarte tacticos”, Mihai Eminescu, după Hoffmann von Fallersleben:

„Neamţul cercetează lucrul tacticos, pe dos, pe faţă.

La surtuc de are pată el chemia o învaţă.

Ani întregi mereu citeşte spre a şti cum se cuvine,

Cu ce chip din cit şi lână iese petele mai bine.

Dar când ştie toate celea cu ce scop le ştie toate?

Când surtucul cu pricina e o zdreanţă fără coate!”

Articol preluat de pe Demnitatea, cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate