ȘTIRIVremea: Prognoza meteo pentru săptămâna 18–24 ianuarie 2021. De la minus 20...

Vremea: Prognoza meteo pentru săptămâna 18–24 ianuarie 2021. De la minus 20 la 15 grade, în doar câteva zile!

Urmează o săptămână în care stresul termic al tuturor va fi pus la grea încercare, cu diferențe de temperatură și de 30 – 40 de grade în doar câteva zile. Astfel, de la valori de minus 15, minus 16 grade la începutul săptămânii, încheiem cu un weekend în care avem maxime de 14 – 15 grade.

Luni, 18 ianuarie:

Începem săptămâna cu o nouă noapte rece, cu valori de temperatură care vor depăși pragul gerului prin nordul extrem al Moldovei, prin Transilvania, Maramureș, vestul Munteniei (minus 10 spre minus 12, minus 13 grade) în timp ce în restul țării vorbim de minime de la minus 6 spre minus 8, minus 9 grade. În zonele montane și pe creste vorbim de minime de la minus 17, minus 18 spre minus 20, minus 21 de grade.

Nici maximele zilei nu trec de un –1, 0 grade prin Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Dobrogei, respectiv minus 3, minus 4 grade prin sudul Moldovei, nordul Dobrogei și Crișana. Și mai rece va fi ziua de mâine în Moldova, Transilvania, Maramureș, cu valori de minus 5 spre minus 7, minus 8 grade, iar în zonele montane vorbim de temperaturi diurne de la minus 12 spre minus 14, minus 15 grade.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Avem parte de precipitații slabe prin Moldova, zonele montane, nordul Dobrogei, Transilvania, Maramureș.

Marți, 19 ianuarie:

Noaptea de luni spre marți va fi mai suportabilă din punct de vedere al temperaturilor doar prin Banat, acolo unde minimele nu mai coboară sub minus 2, minus 3 grade, în timp ce prin Crișana, Oltenia, Muntenia și sudul Dobrogei vorbim de minime de la minus 5 spre minus 7, minus 8 grade. Prin Moldova, Transilvania, Maramureș, vestul Munteniei minimele coboară sub minus 10, minus 12 grade iar prin zonele montane vorbim de temperaturi de minus 16, minus 18 grade.

Ziua aduce, în schimb, primele temperaturi pozitive, prin Banat, SV Crișanei, Oltenia, zone unde se pot atinge 2 – 4 grade. Prin restul Crișanei, Muntenia, sudul Dobrogei vorbim de maxime de la minus 1 spre 1 grad, în timp ce în Moldova, Transilvania și Maramureș ne oprim la minus 3, minus 5 grade. Foarte frig în continuare în zonele montane, unde maximele zilei rămân înghețate la minus 10, minus 12 grade.

Precipitațiile se mută, de data aceasta, pe Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și zonele montane, dar vor fi slab cantitativ.

Miercuri, 20 ianuarie:

Prin Banat, Crișana vorbim deja de temperaturi minime pozitive, 1 – 3 grade, iar prin restul țării, deși rămân cu minime negative, acestea nu mai coboară sub minus 4, minus 5 grade. Doar în zonele montane mai avem valori de minus 7 spre minus 9 grade, cu minus 11, minus 12 grade pe creste.

Ziua aduce o încălzire evidentă la nivelul întregii țări, cu maxime de la 3 spre 5, 6 grade, iar prin Oltenia, vestul Banatului se pot atinge chiar 7 – 8 grade. Doar în Moldova, Transilvania, Maramureș și Crișana vorbim de maxime care nu trec de 2 – 3 grade, în timp ce în zonele montane rămânem cu valori negative, minus 2 spre minus 4 grade.

Precipitațiile rămân prezente în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, prin zona Apusenilor putându-se acumula și 10 – 15 l/mp.

Joi, 21 ianuarie:

În Banat, Crișana, Maramureș avem parte de minime de la 1 spre 3, 4 grade, în timp ce în restul țării acestea rămân negative, minus 1 spre minus 3, minus 4 grade. Î zonele montane și pe creste minimele coboară la valori de minus 7, minus 9 grade.

Procesul de încălzire continuă pe parcursul zilei, astfel că ajungem, în cea mai mare parte a țării, la valori de 9 – 10, 11 grade, doar prin dealurile Moldovei, prin Transilvania și Maramureș urmând să avem valori de doar 4 – 6 grade. În zonele montane maximele se vor situa între minus 2 și 2 grade.

Precipitațiile sunt aproape inexistente, doar prin Crișana, Apuseni și Maramureș fiind posibile, dar extrem de slabe cantitativ.

Continuarea prognozei este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...