vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATES-a prăbușit marea redută a progresismului. Unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis...

S-a prăbușit marea redută a progresismului. Unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis a vorbit într-un discurs oficial despre naționalism și patriotism

Constantin Dudu Ionescu, Consilierul de stat în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale, a susținut luni un discursla lansarea Barometrului de securitate de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I.C. Brătianu” (ISPRI), în care a vorbit despre naționalism, patriotism, prevalența ideii de român în fața celei de european, valorile patriotice ale lui Iuliu Maniu, afirmând cu tărie că absența patriotismului creează vulnerabilitate națională, informează Inpolitics.ro.

Potrivit sursei citate, surprinzător este faptul că reprezentantul președinției nu putea aborda această temă fără acordul direct al președintelui Klaus Iohannis, care este un adept al globalism-progresismului.

Iată ce a transmis trimisul lui Klaus Iohannis la ceremonia prezentării barometrului:

„Pentru că s-a vorbit despre naționalism, eu, unul, prefer să cred în patriotism. Patriotismul înseamnă să ne uităm cu toții în aceeași direcție, nu să ne uităm unii în ochii altora, cum spunea Saint Exupery despre iubire. Pentru că patriotismul este iubire.

Marea problemă în România este că main-streamul politic, marile partide politice, au uitat să mai vorbească despre chestia asta. Eu sunt ferm convins că oricare european întrebat ce este nu va spune prima dată „european”, ci va spune naționalitatea lui: ungur, român, polonez, ceh și ce vreți dumneavoastră și abia pe urmă va spune că este european, ceea ce este absolut firesc. Întotdeauna, cămașa este mai aproape decît haina.

Dar faptul că nu mai vorbim despre chestiile astea… Consecințele – lăsînd la o parte toate exemplele pe care le-am dat despre vulnerabilități – sunt și lipsă de patriotism, dacă stai să te gîndești mult mai adînc. Faptul că nu mai vorbim despre chestia asta… ajungem să avem numai parade și cărămizi în piept, legate de un tip de naționalism care este nu numai de neacceptat, dar și imposibil de conceput.

Și atunci în loc să vorbești, absolut firesc, despre ce înseamnă realmente patriotismul, un patriotism luminat, vorba lui Maniu, lăsăm la discreția populismului dezvoltarea acestui subiect care duce la ce vedem și în acest sondaj (Barometrul de securitate n.n.).

Nu poți să crezi că o elită politică, economic, academică nu conștientizează lucrul ăsta. Nu pot să percep de ce… (Lucrețiu) Pătrășcanu a fost omorît pentru că a spus că mai înainte de a fi comunist e român.
Nu înțeleg de ce astăzi nu putem să spunem că suntem români europeni. Avem o jenă care generează tensiuni absolut inacceptabile și direcții de dezvoltare a iubirii firești de nație care sunt nu numai de acceptat, dar care sunt imposibil de conceput așa cum sunt.

Lucrurile nu sunt chiar atît de tragice. Războiul este cel care generează toate lucrurile astea, inclusiv rezultatele sondajului, problema este dacă noi suntem suficient de hotărîți să acționăm în cercul nostru de influență și să punem lucrurile, în interiorul țării ăsteia, în ordine astfel încît să fim, de ce nu?, a șasea-șaptea țară din această UE din care facem parte cu mîndrie”, a conchis consilierul prezidențial.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Nu cred o iotă in acești securiști vânduți lui Soros.

    Ba e grav, că asta inseamnă că vor să ne insufle sentimentul patriotic ca la ucraineni să ne bage in război cu Rusia fără motiv. E dubios și nu are altă explicație că se patriotizează toți securiștii. Maine il vedem și pe CTP și clica oengistă cu Ștefan cel Mare pe profil, dacă le spune CIA

  2. „Interesul poartă fesul” au românii o vorbă.
    Din slugi nevertebrate s-au transformat, peste noapte, în mari patrioi, suveraniști… Povești de adormit copii.

  3. eu i-am vazut o data pe comunisti cum s-au metamorfozat in capitalisti peste noapte, doar nu crede cineva ca astia au vreo ideologie in afara de cea a conservarii puterii si a banului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE