duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEElevii români vor sancțiuni aspre pentru profesorii care comit abuzuri. Ei au...

Elevii români vor sancțiuni aspre pentru profesorii care comit abuzuri. Ei au cerut modificarea Legii Educației

Reprezentanții elevilor din România au cerut Ministerului Educației să modifice Legea Educației și să introducă proceduri și sancțiuni aspre în cazul profesorilor care comit abuzuri, infomează edupedu.ro.

Consiliul Național al Elevilor a solicitat autorităților să nu mai ascundă cazurile de abuz, hărțuire, în care sunt implicați direct profesorii, deoarece elevii au de suferit pe termen lung. Reprezentanții elevilor români consideră că profesorii trebuie să rămână repere morale dincolo de cunoștințele teoretice pe care le transmit la cursuri.

Reacția lor a venit imediat după ce Recorder a dezvăluit un caz de hărțuire sexuală de la Colegiul  „Simion Mehedinți” Codlea. Potrivit sursei menționate, un profesor de la această unitate școlară ar fi abuzat sexual timp de patru ani mai multe eleve în situații vulnerabile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este necesar ca managerii școlari să înțeleagă cât de răspândit și nociv este acest fenomen, și, ca atare, fiecare director să desfășoare analize de nevoi ale unităților de învățământ pe care le conduc, care să stea la baza implementării, alături de reprezentanți ai elevilor, profesorilor, părinților, autorităților locale, serviciilor de protecție a copilului și a polițiștilor responsabili de siguranța școlară a unor politici menite să prevină orice incident abuziv”, a transmis Consiliul Național al Elevilor, potrivit edupedu.ro.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media. 

Elevii români susțin că este necesar și sprijinul psihoemoțional, întrucât o anchetă penală se referă strict doar la faptele comise de profesori, nu vizează și consecințele emoționale, sociale, pe care le suportă victimele profesorilor.

Astfel, au cerut Ministerului Educației proceduri clare prin care să se prevină concret orice formă de violență, iar acest lucru ar fi posibil prin modificarea Legii Educației.  Profesorul  abuzator de la Colegiul Simion Mehedinți” Codlea a demisionat abia după dezvăluirile jurnaliștilor.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Ma tem ca asa-zisul “Consiliu National al Elevilor” este o structura autoaleasa, care nu reprezinta pe nimeni si care are scopuri absconse, in linie cu ideologia “progresista” (neomarxista)

  2. Ce crede Neamțu despre această situație ? Cum o explică ? L-ați întrebat vreodată ?

    Incredibil de maturi … „elevii”. Incredibil de nevoiași „profesorii”. Incredibilă … Democrație.

  3. Noi credem ca elevii ar mai trebui sa puna mana pe carte ca de asta cheltuie statul bani cu educatia.Cat priveste asa zisele abuzuri sexuale ale profesorilor eu zic sa facem minimul efort sa vedem cum merg imbracate sau mai binezis dezbracate elevele de la clasa a 8-a in sus la scoala de fac invidioase fetele de pe centurile Romaniei.Suntem o natie de parsivi si ipocriti.Dumnezeu nu va avea nici o mila pentru noi la Judecata de Apoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE