ACTUALITATEAl doilea partid din Serbia, după numărul de voturi, este condus de...

Al doilea partid din Serbia, după numărul de voturi, este condus de o româncă / Aliatul AUR din țara vecină a obținut 10 mandate în noul Parlament de la Belgrad

După cum se știe, duminica trecută au avut loc alegeri parlamentare și prezidențiale în Serbia. Toată lumea s-a concentrat pe realegerea președintelui Aleksandar Vucici în fruntea statului, dar rezultatele alegerilor parlamentare oferă niște secvențe interesante.

Astfel, partidul „prezidențial” a obținut 42,97% dintre voturi, ceea ce echivalează cu 120 de mandate. Pe locul doi s-a clasat alianța „Uniți pentru Victoria Serbiei” care a obținut 13,57% dintre sufragii, adică 38 de mandate.

Alianța „Uniți pentru Victoria Serbiei” a fost reprezentată de către Marinika Tepici (foto), o etnică româncă născută la Pancevo. Tepici s-a născut Marinika Ciobanu, într-o familie românească, ulterior măritându-se cu un antrenor de fotbal.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Ideologia promovată de Tepici este asemănătoare cu cea a USR, din România. Pe vremea când era secretar pentru tineret și sport în Guvernul regional al Voivodinei, Tepici s-a remarcat prin faptul că la inițiativa ei s-au introdus primele cursuri de educație sexuală în școli. Manualele propuse la această materie au fost acuzate că promovează homosexualitatea, dar Tepici a negat acuzațiile și a rămas în funcție.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ulterior, ea s-a remarcat prin susținerea unui „Guvern de tehnocrați” în Serbia și înființarea de instituții pentru combaterea anticorupției.

Din aceste motive, ea a fost luată la țintă de ultranaționaliștii sârbi. Regizorul și fostul paramilitar Dragoslav Bokan, a spus despre Tepici că„ ea este inamicul nostru, ea este inamic național”, după cum relata R3media la finalul anului trecut. Printre altele, Bokan a mai zis și că minoritatea română „urăște Serbia si poporul sârb”.

În altă ordine de idei la alegerile din 3 aprilie, aliatul politic al AUR, partidul Dveri, a reușit să obțină 10 mandate în Parlament. Dveri a boicotat alegerile din 2020.

Vicepreședintele Dveri, Tamara Milenkovici Kerkovici, a fost prezent la București la primul forum suveranist organizat în Capitala României.

„Mulțumesc gazdelor noastre, domnului președinte George Simion, care ne-a invitat la acest eveniment pentru a regândi fundamentele valorilor noastre, fundamentele vremurilor noastre și ale spațiului nostru. Credința noastră creștină, națiunile noastre eroice și familiilor noastre iubite, acestea sunt valorile pe care le împărtășim cu toții”, a spus ea atunci.

AUR: Românii din Valea Timocului, fără drepturi elementare, șicanați politic la ultimele alegeri parlamentare din Serbia | MAE să intervină urgent!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate