luni, mai 20, 2024
ACTUALITATECornel Dinu: Gena poporului este încă curată. Este stricată de fel și...

Cornel Dinu: Gena poporului este încă curată. Este stricată de fel și fel de misiuni din afară de educație modernă care sunt niște tâmpenii, care îndepărtează de școala adevărată

Fostul mare fotbalist și antrenor român, Cornel Dinu, s-a arătat entuziasmat de felul în care s-au comportat copiii prezenți la meciul de fotbal dintre România și Andora.

El a declarat că entuziasmul copiilor pentru echipa națională arată că „gena poporului este încă curată”.

Cornel Dinu (75 de ani) a spus că cei 22.000 de copii au arătat „patriotism”.

Un mare dram de speranță, în atașament, în patriotism, l-au dat cei 22.000 de copii. Aici este meritul Federației dacă au organizat acest lucru, au fost pe stadion și au încurajat echipa națională. De o manieră nu numai decentă, dar cu un atașament patriotic care nouă ne-a lipsit. Pe mine m-a emoționat de maniera în care să spun că a fost unul din cele mai interesante jocuri ale echipei naționale.

Prezența acestor tineri și comportamentul lor au fost extraordinare. Ceea ce denotă că gena poporului este încă curată. Este stricată de fel și fel de misiuni din afară de educație modernă care sunt niște tâmpenii, care îndepărtează de școala adevărată. Suporterii aceștia, ideea a fost foarte bună să aducă copii, iar comportamentul lor mi-a dat o speranță fantastică că acest popor nu este încă pierdut cu modernismul acesta care ne atacă sub forme distructive.

Mi-au făcut o bucurie extraordinară. Vocile acelea curate, sufletele acelea curate au fost o binefacere pentru ceea ce înseamnă reflecția de a se întoarce la binele comportamental național care ne-a caracterizat”, a spus Dinu, citat de fanatik.ro.

Cornel Dinu este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria clubului Dinamo București, pentru care a jucat peste 450 de meciuri.

La echipa națională a disputat 67 de meciuri. A fost declarat fotbalistul român al anului de trei ori.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Nu degeaba au schimbat numele ministerului/sistemului din învățămînt în educație. Sensul primar al cv educatio în latină înseamnă:
  ēdŭcātĭō,12 ōnis, f. (educo 1), action d’élever : [des animaux et des plantes] CIC. Fin. 5, 39 ; [animaux] Amer. 63 ║ [plantes] PLIN. 16, 94 ║
  Oricum ar fi, oamenii-și trimit copiii la școală să învețe ceva nu să fie educați. Copiii trebuie crescuți, educați ar zice apdatații, de părinți.

 2. „Este stricată de fel și fel de misiuni din afară de educație modernă care sunt niște tâmpenii, care îndepărtează de școala adevărată.”

  Aha – atâta tot doar! M-am mai liniștit, atunci …

  • Și un exemplu de diferență de calitate:

   https://www.youtube.com/watch?v=K1oPuoC0QmA

   Despre ce o fi vorba la 9:35 – 9:40 ?

   Altminteri, și ei așteaptă ca oamenii „să se trezească și să vadă”! Plus că „Stânga/Dreapta/etc.” nu ar mai conta – fiindcă cine mai știe ce reprezintă fiecare … Poate o admitere discretă că masele trebuie să se ghideze după fapte evidente, fiindcă teoriile îi depășesc. Exact ca în zicerea: „Și îi veți cunoaște după fructul pe care îl poartă fiecare” (citat vag, din memorie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE