ȘTIRIS-a aprobat OUG, Guvernul ne „dă” 25 de bani. Ministrul Energiei, Virgil...

S-a aprobat OUG, Guvernul ne „dă” 25 de bani. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Reducerea de 50 de bani pe litrul de carburant NU este obligatorie pentru benzinării

Executivul a aprobat joi Ordonanța de Urgență privind susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit Rost.

El a precizat că, în situația în care vor exista creșteri nejustificate a prețurilor la carburanți, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanțe, acestea vor fi încadrate în categoria de acțiuni speculative. Ministrul Energiei a afirmat că Ordonanța intră în vigoare în această noapte. „Mă aștept ca în perioada imediat următoare să văd în piață companii care o aplică”, a mai spus Popescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Mă aștept ca în perioada imediat următoare să văd în piață companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm un termen scurt, în așa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări. Ordonanța oferă un cadru legislativ şi o conformare voluntară, nu este ceva obligatoriu.

Eu, din ceea ce cunosc în piață în momentul de față, sunt convins că majoritatea lanțurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanță și românii vor beneficia la toate brandurile de la stațiile de benzină de aceste reduceri”, a spus ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat despre această Ordonanță că, „în situația în care vor exista creșteri nejustificate a prețurilor la carburanți, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanțe, acestea vor fi încadrate în categoria de acțiuni speculative”.

„Vor fi sancționate potrivit Ordonanței de urgență 84/2022 privind combaterea acțiunilor speculative”, a arătat Dan Cărbunaru, conform news.ro,  precizând că această ordonanță privind prețurile speculative se va aplica și prețurilor la carburanți.

În plus, a spus Cărbunaru, potrivit prevederilor articolului 5 din această Ordonanță privind prețurile la carburanți, va fi interzisă vânzarea produselor achiziționate în condițiile prevăzute de ordonanță, respectiv cu această reducere de 0,5 lei.

„Revânzarea acestor produse achiziționate în condițiile OUG reprezintă contravenție și se sancționează de către autorități (..) după cum urmează: 50.000 până la 500.000 de lei amendă, pentru contravențiile săvârșite de persoanele juridice și între 5.500 de lei și 11.000 de lei, pentru contravențiile săvârșite de persoane fizice”, a mai spus Cărbunaru.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Virgil Popescu este principalul vinovat de scumpirea carburantului,a gazelor si energiei electrice. Asta trebuie judecat si bagat la puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate