ACTUALITATERevoltător: Diana Șoșoacă i-a onorat, anul trecut, pe soldații SOVIETICI de la...

Revoltător: Diana Șoșoacă i-a onorat, anul trecut, pe soldații SOVIETICI de la Budești, capturați în lupta pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei. Senatoarea a cerut relații mai bune cu Rusia

Senatoarea independentă Diana Iovanovici Șoșoacă a fost prezentă, în vara anului ce tocmai s-a încheiat la cimitirul eroilor sovietici de la Budești, județul Călărași.

Șoșoacă s-a prezentat la ceremoniile organizate de Ambasada Rusiei la București și a depus o coroană de flori la monumentul din incinta cimitirului, alături de reprezentantul Moscovei la București, Valery Kuzmin.

Evenimentul s-a petrecut pe 18 iunie și este cu atât mai revoltător cu cât s-a petrecut cu patru  zile înainte de aniversarea declanșării războiului pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei, ocupată tocmai de soldații sovietici pe care i-a comemorat Diana Șoșoacă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Diana Șoșoacă nu s-a mulțumit cu atât. Într-o declarație făcută pentru Radio TV Oltenița, Diana Șoșoacă a cerut relații mai bune cu vecinii, „în special cu Rusia”.

„Este în ziua în care se comemorează soldații sovietici care au murit în lagărul de la Budești. Este evident că am comemorat și pe luptătorii noștri, așa i-am comemorat și pe cei care au murit pe pământ românesc.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Să învățăm istorie, pentru că cei care nu-și cunosc istoria sunt condamnați să o repete și la dispariție. Să citească din mai multe surse, să cunoască istoria reală, să nu mai asculte ceea ce spun televiziunile mainstream și să încercăm să avem relații amiabile, de prietenie, cu toate țările, cu vecinii noștri și mai ales, cu Rusia”, a declarat ea.

Conform istoricului Alexandru Duțu, la Budești au murit 938 de soldați sovietici, capturați de trupele române în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei.

Nu este prima oară când Șoșoacă face gesturi de apropiere către Rusia. Ea a fost prezentă la o recepție organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia Zilei Naționale a acestei țări.

Mai rău, Șoșoacă a cerut scuze Rusiei pentru un protest organizat în fața Ambasadei, în memoria victimelor masacrului de la Fântâna Albă.

Oare printre soldații comemorați de doamna senator s-au aflat și unii care au omorât români nevinovați la Fântâna Albă?

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate