ACTUALITATESenatoarea Diana Șoșoacă a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru bannerul care a...

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru bannerul care a comemorat Masacrul de la Fântâna Albă

Senatoarea Diana Șoșoacă și-a cerut scuze ambasadei Rusiei după ce protestatarii conduși de Pompiliu Diplan au afișat un banner amintind de Masacrul de la Fântâna Albă din 1941 în care trupele sovietice au ucis mii de români care încercau să treacă din URSS în România, scrie știripesurse.

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea Șoșoacă susține că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi după aceste evenimente.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentare in timpul dialogului de pe Facebook.

Câteva zeci de protestatari, în frunte cu Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federației Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Nu este prima oară când senatoarea Șoșoacă face declarații de apropiere față de Rusia. La un miting în Piața Victoriei, ea făcea apel ca România să ia vaccinul de la ruși, militând pentru relații mai bune cu această țară.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Nu uitati ca Romania s-a cladit prin jerta, multa jertfa.. asa ca fiti Romani adevarati si nu uitati ca au murit generatii intregi de Oameni, de Sfinti, de Martiri, de Marturisitori.. pentru tara si credinta.. tineti cu dintii de “functiile” voastre, va vinde.ti tara si poporul pt niste functii.. spalatori de funduri ce sunteti..

  2. Nu uitati ca Romania s-a cladit prin jerta, multa jertfa.. asa ca fiti Romani adevarati si nu uitati ca au murit generatii intregi de Oameni, de Sfinti, de Martiri, de Marturisitori.. pentru tara si credinta.. tine-ti cu dintii de “functiile” voastre, va vinde.ti tara si poporul pt niste functii.. spalatori de funduri ce sunteti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate