ACTUALITATESenatoarea Diana Șoșoacă a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru bannerul care a...

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut scuze Ambasadei Rusiei pentru bannerul care a comemorat Masacrul de la Fântâna Albă

Senatoarea Diana Șoșoacă și-a cerut scuze ambasadei Rusiei după ce protestatarii conduși de Pompiliu Diplan au afișat un banner amintind de Masacrul de la Fântâna Albă din 1941 în care trupele sovietice au ucis mii de români care încercau să treacă din URSS în România, scrie știripesurse.

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea Șoșoacă susține că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi după aceste evenimente.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentare in timpul dialogului de pe Facebook.

Câteva zeci de protestatari, în frunte cu Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federației Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Nu este prima oară când senatoarea Șoșoacă face declarații de apropiere față de Rusia. La un miting în Piața Victoriei, ea făcea apel ca România să ia vaccinul de la ruși, militând pentru relații mai bune cu această țară.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Nu uitati ca Romania s-a cladit prin jerta, multa jertfa.. asa ca fiti Romani adevarati si nu uitati ca au murit generatii intregi de Oameni, de Sfinti, de Martiri, de Marturisitori.. pentru tara si credinta.. tine-ti cu dintii de „functiile” voastre, va vinde.ti tara si poporul pt niste functii.. spalatori de funduri ce sunteti..

  2. Nu uitati ca Romania s-a cladit prin jerta, multa jertfa.. asa ca fiti Romani adevarati si nu uitati ca au murit generatii intregi de Oameni, de Sfinti, de Martiri, de Marturisitori.. pentru tara si credinta.. tineti cu dintii de „functiile” voastre, va vinde.ti tara si poporul pt niste functii.. spalatori de funduri ce sunteti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...