EDUCAȚIEPublicistul Florin Cojocariu, despre proiectul „România Educată”: Impactul asupra copiilor de azi,...

Publicistul Florin Cojocariu, despre proiectul „România Educată”: Impactul asupra copiilor de azi, împreună cu asaltul neo-marxismului asupra școlii, va depăși sigur în efecte negative impactul mineriadelor asupra copiilor din anii 90

Florin Cojocariu, cunoscut publicist și om de dreapta, critică dur proiectul „România Educată”, lansată de președintele Klaus Iohannis.

Într-un scurt eseu, Florin Cojocariu spune că „România Educată e cadavrul crimei pe care autopsia poate scoate la iveală adevărata cauză a morții învățământului și chiar numele criminalului”.

El afirmă că proiectul „e scris în limbajul de lemn al cuvântărilor la congresele CC al PCR, ridicat prin țâfnă doctă și abuz de neologisme la rang de discurs științific”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Florin Cojocariu scrie că proiectul „România Educată” al lui Klaus Iohannis este „o monstruozitate”.

„Textul raportului ”România Educată” e un exemplu perfect al felului în care NU mai trebuie să se facă educație în România. El e cadavrul crimei pe care autopsia poate scoate la iveală adevărata cauză a morții învățământului și chiar numele criminalului.

Stilul lui e un exemplu arhetipal al imposturii din tot felul de universități particulare fondate de pachidermele pedagogice ale vechii Securități, cu diplome luate la facultăți muncitorești de 1 an: abureala doctă și ignorantă, în care înghesuiala de cuvinte prețioase ascunde lipsa de sens. De la un cap la altul e scris în limbajul de lemn al cuvântărilor la congresele CC al PCR, ridicat prin țâfnă doctă și abuz de neologisme la rang de discurs științific.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Dar e și o probă greu de ignorat, rău mirositoare ca un rahat în mijlocul drumului, a banalizării plagiatului și instrumentalizării titlului științific ca medalie politică: doctorate de-a valma pentru agramați, facultăți făcute prin telepatie, CV-uri interminabile care lustruiesc priviri tâmpe. Cum s-ar fi putut altfel ca un Președinte de țară să ofere așa o monstruozitate drept moștenire politică și bază de reformă a Învățământului, în timp ce Guvernul să simtă onorat de așa însăilare de prostii și abducții și să se grăbească s-o transforme în lege?

Vorbitul în dodii, “abureala”, “făcutul din vorbe”, toate sunt caracteristici de bază ale unei părți a clasei politice pentru care poporul sunt doar prostovani ușor de păcălit în timp ce mințile lor viclene dar tragic limitate sunt lumini ale umanității. Cum își pot dori astfel de minți vide în inflație cosmică să rămână în istorie altfel decât printr-o reformă A LOR a învățământului?”, a scris Cojocariu.

În opinia sa, proiectul România Educată va avea un impact mai negativ asupra copiilor de azi decât au avut mineriadele din 1990 asupra tinerilor de-atunci.

„Concluzia e mai simplă: porcăria asta încropită de Iohannis nu-i poate fi iertată. Iliescu a avut motive reale pentru că a adus minierii în 90, simțea că toată cariera lui e amenințată. Îl putem condamna pentru morții de atunci, dar îi putem înțelege motivele. Dar mineriada asta proletcultistă deghizată în reformă a învățământului e fără nici un motiv. E doar egomanie tâmpă. Iar impactul ei în copiii de azi , împreună cu asaltul neo-marxismului asupra școlii, va depăși sigur în efecte negative impactul mineriadelor asupra copiilor din anii 90. Iohannis nu poate fi iertat pentru asta. Oricine înțelege subiectul sau are copii trebuie să se revolte”, a remarcat el.

Proiectul „România Educată”, asumat de Guvern ca bază pentru crearea unui pachet legislativ în educație este compus din soluții greșite, „banalități solemne”, metamăsuri și doar câteva soluții concrete, a spus cercetătorul Mircea Miclea, profesor de psihologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și fost ministru al Educației.

Istoricul și cercetătorul Mircea Platon a scris despre „România Educată” că este „pentru cules sparanghel”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Înainte dădeam vina pe comunism, fiind evident faptul că toată polologhia lor nu era decât o șmecherie ieftină împroșcată 24/24 și 7/7 pentru păstrarea și perpetuarea puterii absolute.Gândeam că Occidentul este, înțelept, imun la prostii de gen și nu ar accepta niciodată nici măcar umbra unei tendințe totalitare pentru că politicienii săi sunt un cu totul alt model și ținuți din scurt de „legile pieței”.Cât eram de naiv…Azi știu că nu doar comunismul trebuie să dispară din politică ci politica însăși trebuie să dispară, cu toată corupția generată de banii ajunși în vârful puterii.Nimănui nu trebuie săi se permită acumularea de resurse financiare foarte mari iar resursele respective, n-au ce căuta în zona puterii, educației, informației și culturii unde pot naște monștrii doar la prin simplul arbitru a unui om care ajuns să-i posede.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...