luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEPremierul Ciucă: Facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie...

Premierul Ciucă: Facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin / Rareș Bogdan: Faceți duș zilnic, nu mâncați făină de greieri, nu opriți apa când vă spălați pe dinți, nu stați la 19 grade

Liderii PNL par să aibă opinii diferite când vine vorba despre consumul de energie al românilor.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, sâmbătă, că în ședința de Guvern de joi s-a discutat despre impunerea unor măsuri pentru reducerea consumului de energie, inclusive taxarea suplimentară a celor care consumă prea mult.

Generalul (r) a spus că Executivul ia în calcul pedepsirea oamenilor care consumă prea mult.

„Am discutat în ședința de Guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluție tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit şi facem apel la populație să reducem risipa și să fie bonificați cei care consumă mai puțin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că așteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a spus Ciucă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Tot sâmbătă, prim-vicepreședintele PNL și eurodeputatul Rareș Bogdan i-a îndemnat pe tinerii liberali, prezenți la Școala politică de vară a Tineretului Național Liberal, să nu urmeze orbește „retorica de la Bruxelles” legată de consumul de apă și de energie.

„Nu neapărat toate scenele apocaliptice și toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultați cu circumspecție inclusiv retorica de la Bruxelles, adică să vă spălați zilnic, să vă faceți dus zilnic nu o data pe săptămâna, să încercați să nu opriți apa când vă spălați pe dinți, să nu mâncați făină de gândaci și nici să nu stați la 19 grade. Să fiți raționali, să fiți echilibrați, să înțelegeți ce înseamnă momentul energetic actual dar să nu cădeți în păcatul extremei”, a afirmat Rareș Bogdan.

Reamintim că acum patru zile, Președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat că organul pe care-l conduce va propune țărilor membre o „țintă obligatorie” pentru a reduce consumul de electricitate la „orele de vârf”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Salut indemnul la economisire al lui Rares Bogdan si ma folosesc de ocazie ca sa fac si eu o propunere. Sa economisim si prin reducerea salariilor parlamentarilor si guvernantilor cu 20% (sau mai bine cu 50% ?) cat timp vor fi preturi mari la energie.

    • As vrea sa mai propun pentru economisire si reducerea subventiilor pentru partidele politice care sunt in Parlament. Cred ca 50% ar fi suficient. Numai cat timp sunt preturi mari la energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate