miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEMinistrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță că până în 2025 „vom avea o...

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță că până în 2025 „vom avea o aplicaţie unică în care fiecare român să aibă în format digital permisul şi paşaportul, actele de studii şi cu cardul bancar”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a spus că dacă toate vor merge „conform calendarului”, până la finalul anului „vom avea acea aplicaţie unică în care fiecare român să aibă în format digital şi permisul şi paşaportul şi actele de studii, să fie asociată şi cu cardul bancar al fiecărui om”, informează Agerpres.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care a anunțat că urmează o transformare a administrației „ prin migrarea “spre servicii publice din format exclusiv fizic în format hibrid şi online”.

„În momentul de faţă pregătim o schimbare radicală în paradigma administraţiei publice din România, pentru că ne-am săturat cu toţii de acea cerere care trebuie depusă online la ghişeul nr. 3 de la etajul II. În urma renegocierii cloud-ului guvernamental şi a arhitecturii de cloud, suntem în stadiul în care Comisia Europeană a dat undă verde pentru a avea această arhitectură extrem de importantă şi în luna martie o să scoatem în licitaţie publică cloud-ul guvernamental. În acelaşi timp, săptămâna viitoare o să semnăm contractul pentru aplicaţia unică a statului român, adică un singur loc în care să avem documentele de identitate sau să putem să plătim unele taxe. Mai simplu spus, să aducem statul la un click distanţă pentru fiecare român”, a declarat Bogdan Ivan.

Ministrul a spus că va exista un „cloud guvernamental” care va reprezenta „partea nevăzută a tot ceea ce înseamnă arhitectura sistemului digital al administraţiei din România”.

„Cloud-ul guvernamental, platforma de interoperabilitate a datelor, migrarea serviciilor într-o singură aplicaţie reprezintă partea nevăzută a tot ceea ce înseamnă arhitectura sistemului digital al administraţiei din România. Sunt lucruri pe care alte state le-au început acum 20 de ani, noi am început acum un an să facem această tranziţie. Şi eu sunt la fel de frustrat atunci când văd că în relaţie cu foarte multe autorităţi ale statului trebuie să mergi cu dosarul cu şină şi cu formatul de hârtie”, a spus ministrul Digitalizării.

Reamintim că Parlamentul European a votat recent pentru introducerea „Identității Digitale Europene”.

Criticii afirmă că aceste sisteme integrate digitale vor fi folosite pentru controlul populației.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Ingrații eliberați la ’89 ne spun că se tem de Secu’ al … Democrației! I-o fi speriat Ed. J. Snowden …

    Păi bine, d-le Ursan, știți dvs. că eu nu m-am învrednicit să-mi „laminez” hârțoagele, de-acum ușor îngălbenite (la ce-or trebui unui șomer ?!) și că mă chinui să le asigur/găsesc spațiu de depozitare (de climatizare nici nu vă zic!) în bunker ?

    Păi nu-i mai bine să răspundă Statul dacă mi le pierde ? Eu vă înțeleg teama de Stat, dar … și de Democrația care ne-a eliberat la ’89 ne temem ?! (Așa „fragmentați să fim, oare, în opțiuni ?)

    Doina Cornea și ilustra sa fiică de la „Consiliul Europei” cum comentează ? Mulțumite (fiecare acolo unde este) ? Le-ați întrebat ? Le-ați dat uitării în Plata Domnului ? Și-au jucat rolul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE