ACTUALITATE Protest în Botoșani față de închiderea piețelor. „Suntem producători și stăm cu...

Protest în Botoșani față de închiderea piețelor. „Suntem producători și stăm cu marfa în portbagaj. Nu avem altă sursă de venituri ca să ne creștem copiii”

Zeci de producători din hala de lactate a Pieţei Centrale din municipiul Botoşani au protestat, marţi, în faţa sediului Primăriei Botoșani faţă de decizia autorităţilor de a le suspenda activitatea comercială din piețe, transmite Botoșani News.

Potrivit sursei citate, oamenii se plâng că nu mai au unde să-și vândă produsele lactate obținute din gospodării proprii.

„Suntem producători. Stăm cu marfa în portbagaj, nu avem unde să o vindem. Ce facem cu animalele, le vindem? Este foarte greu. Ne-au închis halele. A venit poliția peste noi acolo. Am scos laptele afară și a venit poliția peste noi să plecăm de acolo. Unde să ne ducem?”, a declarat Mihaela Adăscăliței, Gheorghe Ioniţă, un producător de lactate din comuna Vorona.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Producătorii se plând că nu au altă sursă de venituri.

„Nu avem alte venituri decât acesta de la animale. Acum ne-au dat în cap. Ce ne facem? De ce să ne apucăm? Avem animalele noastre, nu suntem bișnițari. Avem copii și nu avem cu ce să-I creștem”, a spus Niculina Aconstantinesei din comuna Mândrești.

Reamintim că de luni, 9 noiembrie, a fost interzisă activitatea comercială din piețele din hală.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate