luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATELigia Deca, Ministrul Educației, elogii pentru Mihai Șora: Mereu deschis spre nou,...

Ligia Deca, Ministrul Educației, elogii pentru Mihai Șora: Mereu deschis spre nou, spre progres, a reprezentat un reper de demnitate morală și intelectuală

Ministrul Educației, Ligia Deca, l-a elogiat pe Mihai Șora, cel care a decedat sâmbătă la vârsta de 106 ani.

Ea a spus că acesta s-a arătat un „reper de demnitate morală și intelectuală”.

„Trăim, astăzi, despărțirea de Mihai Șora, cel care ne făcea să credem în viitor prin tinerețea spiritului său. Mereu deschis spre nou, spre progres, primul ministru al educației de după Revoluție a reprezentat un reper de demnitate morală și intelectuală, demisionând în semn de protest față de mineriada din 1990 şi ale sale crime împotriva celor considerați intelectuali.

Bertolt Brecht spunea că „Oamenii care luptă pot pierde. Oamenii care nu luptă au pierdut deja.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Mulțumesc, Mihai Șora, pentru că ați știut să nu pierdeți, ne-renunțând la a lupta permanent pentru noi toți, într-un mod atât de elegant și de discret”, a spus Deca, fosta consilieră a președintelui Klaus Iohannis.

Nu este clar când Mihai Șora a deplâns faptul că a fost un membru al mișcării comuniste mondiale, întâi în Franța și apoi în România.Șora a avut funcții la vârf în statul comunist, în anii 50 ai secolului trecut, într-o perioadă în care România era ocupată de trupele sovietice și majoritatea intelectualilor români interbelici erau fie morți, fie în închisori sau lagăre de muncă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un interviu din 2019, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, venerabilul Octav Bjoza, l-a băgat pe Șora în categoria „ foști procurori, directori, activiști de seamă ai Partidului Comunist, ofițeri de securitate” care „Au mâncat pâinea albă a partidului ani de zile și peste noapte au tras cu creta o linie pe podea, au făcut un pas dincolo și au devenit anticomuniști. Așa ceva este lipsit de demnitate”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate