ACTUALITATEKelemen Hunor: Nu este moral să te pensionezi la 50 de ani

Kelemen Hunor: Nu este moral să te pensionezi la 50 de ani

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat marți, la Antena 3, că nu vor exista disponibilizări în sistemul public, dar vor exista restructurări. Cât despre cumulul pensie-salariu, vicepremierul a spus că nu este moral să te pensionezi la 50 de ani și să te reangajezi la stat „tot pentru 10-12 mii de lei”, precizând că aceste lucruri trebuie clarificate, informează știripesurse.ro.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui ridicată vârsta de pensionare pentru cei care se pensionează 48 de ani, 50 de ani. Stres au și profesorii și nu se pensionează. Stres au și cei din sistemul de sănătate și nu se pensionează. De aceea, o primă măsura ar fi să ne gândim la o creștere a vârstei de pensionare în acele sectoare unde astăzi pensionarea se face la o vârstă foarte tânără și mai ai o activitate de 15-20 de ani pentru unii. A doua idee, nu putem îngrădi dreptul de a munci. Este un drept constituțional, dar se poate spune: «Domnule, ai ieșit la pensie, te angajezi la stat, dar nu iei pensia până când nu ajungi la vârsta de pensionare.» (…) Nu este moral să ieși la pensie la 50 de ani, să ai o pensie de 50 de mii de lei și să te reangajezi la stat tot pentru 10-12 mii de lei. Aceste lucruri trebuie clarificate. Eu nu am văzut proiectul.”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite