ACTUALITATEKelemen Hunor: Nu este moral să te pensionezi la 50 de ani

Kelemen Hunor: Nu este moral să te pensionezi la 50 de ani

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat marți, la Antena 3, că nu vor exista disponibilizări în sistemul public, dar vor exista restructurări. Cât despre cumulul pensie-salariu, vicepremierul a spus că nu este moral să te pensionezi la 50 de ani și să te reangajezi la stat „tot pentru 10-12 mii de lei”, precizând că aceste lucruri trebuie clarificate, informează știripesurse.ro.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui ridicată vârsta de pensionare pentru cei care se pensionează 48 de ani, 50 de ani. Stres au și profesorii și nu se pensionează. Stres au și cei din sistemul de sănătate și nu se pensionează. De aceea, o primă măsura ar fi să ne gândim la o creștere a vârstei de pensionare în acele sectoare unde astăzi pensionarea se face la o vârstă foarte tânără și mai ai o activitate de 15-20 de ani pentru unii. A doua idee, nu putem îngrădi dreptul de a munci. Este un drept constituțional, dar se poate spune: «Domnule, ai ieșit la pensie, te angajezi la stat, dar nu iei pensia până când nu ajungi la vârsta de pensionare.» (…) Nu este moral să ieși la pensie la 50 de ani, să ai o pensie de 50 de mii de lei și să te reangajezi la stat tot pentru 10-12 mii de lei. Aceste lucruri trebuie clarificate. Eu nu am văzut proiectul.”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...