luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEPrimul ofițer transgender al armatei americane și soția sa au fost acuzați...

Primul ofițer transgender al armatei americane și soția sa au fost acuzați că au încercat să ofere informații Rusiei

Un medic al armatei americane și soția sa anestezist au fost acuzați pentru că au oferit Rusiei informații medicale pentru a ajuta invazia în Ucraina, a anunțat joi Departamentul de Justiție american. Medicul, care este primul transgender din armata americană, ar fi încercat chiar să se alăture armatei ruse dar i s-a spus că Rusia vrea doar persoane care au experiență de luptă, ceea ce Henry nu are, scrie CBSNews, citat de mariustucă.

Maiorul Jamie Lee Henry, medic la Fort Bragg din Carolina de Nord, și soția Anna Gabrielian, anestezist în Maryland, i-au spus unui agent sub acoperire FBI în august că vor furniza informații medicale guvernului rus, conform rechizitoriului deschis joi.

Rechizitoriul Departamentului de Justiție se referă la Henry ca bărbat, dar în 2015, BuzzFeed News a raportat că Henry a devenit primul ofițer transgender în serviciu activ al armatei americane după ce Armata i-a dat curs cererii de a-și schimba numele și sexul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Henry și Gabrielian s-au întâlnit cu o persoană despre care credeau că era asociată cu guvernul rus, dar care era un agent sub acoperire, se arată în rechizitoriu. Cuplul i-ar fi spus agentului că ar putea transmite Rusiei dosarele medicale ale militarilor americani, ale membrilor familiei militarilor și ale altor persoane.

Ulterior, într-o întâlnire la un hotel, Gabrielian i-ar fi furnizat agentului informații medicale despre două persoane: soția unui angajat de la Office of Naval Intelligence și un veteran al Forțelor Aeriene ale SUA. Gabrielian a subliniat o problemă medicală în prima înregistrare pe care Rusia ar putea-o exploata, a spus Departamentul de Justiție.

Henry a furnizat informațiile despre cel puțin cinci persoane care erau pacienți la Fort Bragg și erau fie veterani militari, fie rude cu veterani militari, se arată în rechizitoriu.

Henry și Gabrielian i-au spus ambii agentului că s-au angajat să ajute Rusia.

Rechizitoriul spunea că Gabrielian a contactat ambasada Rusiei oferind ajutor, iar Henry ar fi încercat chiar să se alăture armatei ruse după ce a început invazia, dar i s-a spus că Rusia vrea doar persoane care au experiență de luptă, ceea ce Henry nu are.

Henry a ezitat mai mult cu privire la încălcarea legii care limitează furnizorii de asistență medicală să facă schimb de dosare medicale confidențiale, dar Gabrielian a spus că a încălcat legea „tot timpul”, a spus Departamentul de Justiție.

Potrivit rechizitoriului, Gabrielian i-a spus agentului Henry că este o sursă mai valoroasă pentru Rusia, deoarece Henry avea informații despre modul în care armata americană stabilește spitale ale armatei în condiții de război și despre pregătirea anterioară pe care armata americană le-a oferit personalului ucrainean.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un dosar al serviciului militar american furnizat către CBS News a verificat că Henry este repartizat în prezent la Fort Bragg, NC, ca internist de stat major cu grad de maior și nu are dislocații de luptă.

Rechizitoriul spunea că Henry deține o autorizație de securitate la nivel secret, care permite accesul la informații a căror eliberare ar provoca daune grave securității naționale.

Gabrielian și Henry urmau să aibă amândoi primele apariții în instanță joi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

 1. Două bancuri cu spioni americani în Rusia.

  Un om de ştiinţă, specialist în energie atomică, se angajază la un institut de cercetări nucleare din Moscova. În timpul pregătirii lui ca spion, i se spune: „Cu antrenamentele pe care le ai, toate se pot suporta acolo: torturi, închisoare, interogatorii nesfârşite. Pentru toate eşti antrenat. Însă să te fereşti cât poţi de mult de Siberia.” Într-o sâmbătă după masă, şeful le spune celor din birou, într-un limbaj argotic:
  – Mâine la ora 7 toată lumea la sortat de cartofi!
  El nu înţelege expresia: „la sortat de cartofi”, şi-şi întreabă colegii:
  – Ce înseamnă: „la sortat de cartofi”?
  – O, e mai rău ca-n Siberia! i se răspunde.
  Atunci el, după multe lupte sufleteşti, speriat de ce i s-ar putea întâmpla la sortat de cartofi, se decide să se predea. Astfel, el se duce la şeful său şi-i spune:
  – Ştiţi, eu sunt spion american, şi…
  – Dar nu mă interesează ce probleme ai! Toată lumea la sortat de cartofi! E clar?

  Un alt spion american aude că colegii lui au îndoieli că el ar fi nativ rus. Ca să le dovedească că este rus get-beget, acesta bea o sticlă de vodcă dintr-o înghiţitură, cântă la balalaică, dansează katiuşa, etc, după care colegii lui îi spun:
  – Da, ne-ai arătat multe, dar tu nu eşti rus.
  După alte încercări de a le arăta că este rus, care se dovedesc neconvingătoare, acesta îi întreabă:
  – Totuşi, după ce vă daţi seama că nu sunt rus?
  – Ştii, noi în Rusia nu avem negri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate