ACTUALITATEÎntâlnirea de la Budapesta | Premierul polonez, Morawiecki: E nevoie de o...

Întâlnirea de la Budapesta | Premierul polonez, Morawiecki: E nevoie de o întoarcere la rădăcinile creștine ale Europei / Orban: Creștin-democrații nu sunt reprezentați cum trebuie în Europa

Creștin-democrații nu sunt reprezentați cum trebuie în Europa, a concluzionat Viktor Orban în urma întâlnirii pe care a găzduit-o la Budapesta, la care au luat parte premierul Poloniei Mateusz Morawiecki și liderul opoziției italiene, Matteo Salvini.

El a spus că milioane de europeni nu sunt reprezentați la nivel european, deoarece PPE (Partidul Popular European) lucrează alături de stânga. Orban a precizat că cele trei părți lucrează la o alternativă politică continentală.

Liderul de la Budapesta a declarat că s-a stabilit un program de întâlniri și dezbateri asupra viitorului Europei, care va fi definitivat săptămânile viitoare. Aceste întâlniri vor fi un prilej foarte bun pentru a promova și întări valorile europene, a adăugat Orban.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Matteo Salvini dorește o renaștere a Europei și pentru asta, cele trei părți vor lucra împreună, a mai spus Orban în conferința de presă de după întâlnire.

Discuțiile au vizat valorile libertății, demnității, ale creștinismului și ale suveranității naționale, Orban remarcând că este relevant faptul că întâlnirea a avut loc în Joia Mare (pentru catolici și protestanți). Părțile au reiterat opoziția față euro-imperiul de la Bruxelles, comunism, migrația ilegală și antisemitism.

La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că el crede în viitorul Europei, al Uniunii Europene și al unei căi comune europene.

Pentru ca integrarea europeană să continue și să dezvolte, e nevoie să ne întoarcem la rădăcinile creștine ale Europei, a subliniat liderul polonez.

Unul dintre cele mai importante obiective ale întâlnirii a fost întărirea cooperării euro-atlantice, dar în contextul respectării suveranității naționale, a valorilor europene tradiționale și a creștinismului.

„Europa se face bucăți”, a spus Mateusz Morawiecki, sub loviturile diferitelor forțe. Liderul polonez crede că elita europeană de la Bruxelles vede Uniunea Europeană doar ca pe un proiect al unor grupuri elitiste. Morawiecki a adăugat să sunt anumite forțe „care vor să răpească Europa” și s-o ducă în necunoscut.

Conform acestuia, Europa trebuie să fie despre cooperare, nu dictatura celor puternici.

Matteo Salvini a subliniat că UE a greșit grav când a negat rădăcinile iudeo-creștine în Tratatul de la Lisabona și că nu va permite ca organizațiile de stânga să determine viitorul, cultura Europei.

Cele trei părți au subliniat importanța vaccinării pentru a depăși pandemia, eveniment care va schimba politica Europei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...