ACTUALITATEÎntâlnirea de la Budapesta | Premierul polonez, Morawiecki: E nevoie de o...

Întâlnirea de la Budapesta | Premierul polonez, Morawiecki: E nevoie de o întoarcere la rădăcinile creștine ale Europei / Orban: Creștin-democrații nu sunt reprezentați cum trebuie în Europa

Creștin-democrații nu sunt reprezentați cum trebuie în Europa, a concluzionat Viktor Orban în urma întâlnirii pe care a găzduit-o la Budapesta, la care au luat parte premierul Poloniei Mateusz Morawiecki și liderul opoziției italiene, Matteo Salvini.

El a spus că milioane de europeni nu sunt reprezentați la nivel european, deoarece PPE (Partidul Popular European) lucrează alături de stânga. Orban a precizat că cele trei părți lucrează la o alternativă politică continentală.

Liderul de la Budapesta a declarat că s-a stabilit un program de întâlniri și dezbateri asupra viitorului Europei, care va fi definitivat săptămânile viitoare. Aceste întâlniri vor fi un prilej foarte bun pentru a promova și întări valorile europene, a adăugat Orban.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Matteo Salvini dorește o renaștere a Europei și pentru asta, cele trei părți vor lucra împreună, a mai spus Orban în conferința de presă de după întâlnire.

Discuțiile au vizat valorile libertății, demnității, ale creștinismului și ale suveranității naționale, Orban remarcând că este relevant faptul că întâlnirea a avut loc în Joia Mare (pentru catolici și protestanți). Părțile au reiterat opoziția față euro-imperiul de la Bruxelles, comunism, migrația ilegală și antisemitism.

La rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că el crede în viitorul Europei, al Uniunii Europene și al unei căi comune europene.

Pentru ca integrarea europeană să continue și să dezvolte, e nevoie să ne întoarcem la rădăcinile creștine ale Europei, a subliniat liderul polonez.

Unul dintre cele mai importante obiective ale întâlnirii a fost întărirea cooperării euro-atlantice, dar în contextul respectării suveranității naționale, a valorilor europene tradiționale și a creștinismului.

„Europa se face bucăți”, a spus Mateusz Morawiecki, sub loviturile diferitelor forțe. Liderul polonez crede că elita europeană de la Bruxelles vede Uniunea Europeană doar ca pe un proiect al unor grupuri elitiste. Morawiecki a adăugat să sunt anumite forțe „care vor să răpească Europa” și s-o ducă în necunoscut.

Conform acestuia, Europa trebuie să fie despre cooperare, nu dictatura celor puternici.

Matteo Salvini a subliniat că UE a greșit grav când a negat rădăcinile iudeo-creștine în Tratatul de la Lisabona și că nu va permite ca organizațiile de stânga să determine viitorul, cultura Europei.

Cele trei părți au subliniat importanța vaccinării pentru a depăși pandemia, eveniment care va schimba politica Europei.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate